Nature Energy har og havde ikke tilladelse til støbearbejde i Kværs

2. august 2021 Erhverv

Borgerne i Kværs har fået aktindsigt i sagen om Nature Energys ulovlige byggeri i Kværs, hvor det viste sig, at Nature Energy ikke havde tilladelse til at bygge. Nu viser det sig, at der heller ikke måtte støbes på grunden.

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at kontakte Nature Energy for at få at vide, om der blev støbt på grunden i Kværs, selvom der ikke var givet tilladelse.

I foråret reagerede kommunen med at stoppe byggeriet i Kværs og det skete fordi, Miljø- og Fødevareklagenævnet underkendte Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og godkendelse af VVM.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dengang byggeriet blev stoppet, lavede Nature Energy en intern undersøgelse af bygge-processen i Kværs.

”Arbejdet på pladsen har været udført på grundlag af en grave- og støbetilladelse fra Sønderborg Kommune. I vores arbejde med at afdække det konkrete forløb er vi blevet opmærksomme på, at samlearbejdet på nogle ståltanke har stået på i længere tid end først antaget”, har Jesper Bundgaard, direktør for konstruktion i Nature Energy, tidligere sagt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknik- og Miljøforvaltningen skriver i aktindsigten, som SønderborgNYT har en kopi af:

‘Nature Energy må på nuværende tidspunkt alene må foretage gravearbejde og flytte jord’.

‘Det er således hverken tilladt at fortsætte selve byggeriet af biogasanlægget eller foretage støbearbejde’.

‘Grave-/støbetilladelsen af 27. oktober 2020 er udstedt uden, at der forud blev indsendt fundamentstegninger til byggeriet. På trods af titlen på denne tilladelse giver den derfor kun adgang til at foretage gravearbejde’, skriver forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktindsigten har sendt borgergruppen ‘Nej tak til Bios’ i tænkeboks.

“Som vi ser det, så har Nature Energy støbt på grunden uden at have tilladelse og nu skal vi finde ud af, hvad vi kan gøre ved det”, siger Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs til SønderborgNYT.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...