NaturStærk har fået Sundhedsprisen

3. november 2021 Samfund
Pressefoto: Kim Toft Jørgensen
Pressefoto: Kim Toft Jørgensen

NaturStærk alias Anette Uldall og søstrene Inger og Else Plauborg har igennem hele Coronaperioden tilbudt motion og fællesskab i naturen. Og i dag, onsdag, fik de besøg af et par medlemmer fra Sundhedsudvalget, da trioen sammen med en snes andre var mødt op ved Støvlen. De fleste troede, de bare skulle på motionstur med NaturStærk.

Det fortæller Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Inden I smutter, vil jeg gerne lige forstyrre lidt”, sagde udvalgsmedlem Kirsten Bachmann og fortalte, hun lige ville holde en lille tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Næsten alt blev udfordret under Coronaen – også fællesskaber og motionsformer. Det havde I løsningen på. I inviterede på ture i naturen, i fællesskab, men med afstand. Så fik sanserne næring, og I mødes forskellige steder, så der samtidig er mulighed for at lære nye hjørner af kommunen at kende. Og så blev der ellers budt på gåtur og øvelser, der styrker balancen, åndedrættet, kroppens led og muskler. Man oplever glæden ved at være i naturen, lærer at passe på den. Sundheden får et boost, når man går, og man går sammen – også den mentale sundhed”, sagde hun i sin tale og afslørede så, at Anette Uldall får Sundhedsprisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Birgitte Clausen Nøhr, der har indstillet NaturStærk til Sunhedsprisen. Den syntes hun, de havde fortjent. Og det syntes Sundhedsudvalget også.

Sundhedsprisen 2021 er på i alt 20.000 kr. Den deles i år mellem to modtagere, der hver får 10.000 kr.

Da der var overrakt blomster, klappet og ønsket til lykke, var der tid til lidt let motion for alle, kaffe og boller i Støvlen, og så blev der budt på en vandretur. I mellemtiden var solen kommet frem og bidrog til en dejlig dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...