Naturstyrelsen høster bog i Roden Skov

20. oktober 2019 Gråsten

De danske skove bugner af nødder, agern og bog, der lige nu vælter ned mod skovbunden.

Der er så meget, at Naturstyrelsen er i gang med at høste i Roden Skov ved Gråsten Slot, hvor grønt net dækker lidt over hvad der svarer til knap halvanden fodboldbane – af skovbunden under de store bøgetræer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Bøgetræerne i skovene ved Gråsten er kåret til at være særlig velegnet til at høste fra. Det er nogle gode frø, som giver stærke træer”, fortæller naturvejleder Trine Sørensen til dr.dk,

Når årets høst i næste uge slutter, bliver nettene med bog samlet ind. Frøene fra bogene bliver renset og solgt til skovplanteskoler, der dyrker frøene, så de bliver til nye bøgetræer, der kan bruges til både privat- og statsskove.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det forventes, at der i år bliver samlet cirka 640 kilo frø fra bog i Roden Skov. Det vil give træer til cirka 165 hektar ny bøgeskov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Broager

Borgermøde om en ny cykelsti mellem Broager og Nybøl

27. oktober 2021 Politik

En ny, dobbeltrettet cykelsti mellem Nybøl og Broager er på vej, og derfor inviterer kommunen til borgermøde i Broagerhallen den 3. november klokken 17. På mødet kan man se forslaget til cykelstiens placering, stille spørgsmål og komme med input. På mødet vil der være repræsentanter fra Teknik- og Miljøudvalget, chef i Drift og Anlæg, Mette […]

Læs mere...