Naturvejlederne er klar med masser af aktiviteter

4. juni 2021 Samfund

Gennem sommeren sørger Naturvejlederne for Natur- og miljøformidlingsaktiviteterne og de har hele 60 aktiviteter fordelt på de ni strande, hvor der er blå flag. Her vil de fortælle og formidle om og i det blå univers med rejehov, net, waders, dykkerdragt eller i en kajak.

”Vi inviterer alle med på tur, hvor vi viser og fortæller om det dejlige område, vi bor i, og hvor spændende havets og kystens natur er. Vi vil gerne give en større forståelse for vores fælles kystnatur, så vi ved, hvordan vi bruger den samtidig med, at vi passer på den”, lyder det fra naturcenterleder Andreas Hermann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Naturvejlederne Sønderborg åbner deres formidlingssæson lørdag den 26. juni på Lågmaj/Egernsund Strand. Det sker med en aktivitet som udvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht sætter i gang kl. 12.

”Vi glæder os helt vildt til en god sommer og til at sætte gang i de mange spændende aktiviteter. De kommer som gave efter gave i en tid, hvor vi ganske vist har været ude i naturen som aldrig før, men hvor fællesskabet har manglet, og hvor vi heller ikke har kunnet invitere til aktiviteter”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, som er formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktiviteten, der åbnes med, er en strandsafari. Her undersøges havets natur med rejehov og net – eller man kan deltage i det kreative strandværksted, hvor man kan fremstille en Blå Flag-mulepose med et fedt fisketryk, strandpostkort eller en strand-uro. I Vild Mad-strandkøkkenet kan man tilberede og smage råvarer fra havet og stranden.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...