Navnestatistik: Nielsen har slået Jensen af pinden

14. januar 2016 Kultur

For første gang i navnestatistikkens historie er Jensen ikke længere det mest almindelige efternavn. Nielsen har nemlig slået Jensen af pinden. Helt præcist er der 255.138 med Nielsen som efternavn og 254.675 med Jensen som efternavn.IMG_6382

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser Danmarks Statistiks gennemgang af navne.

På de næste pladser kommer Hansen, Pedersen og Andersen. På trods af en topplacering blandt efternavne viser alle fem navne et fald.

Nielsen er mindst udbredt blandt de helt unge

Aldersfordelingen blandt de fem mest anvendte efternavne viser en tydelig tendens. Jo yngre man er, jo færre har et af de fem mest anvendte efternavne. Nielsen og Jensen ligger tæt op ad hinanden gennem alle aldersklasser. Det samme gør Pedersen og Andersen, hvor Hansen ligger lige midt imellem disse to grupper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under halvdelen af befolkningen har et ‘sen’-efternavn

Blandt hele befolkningen er det 48 pct., der har et efternavn, der ender på ‘sen’. Det har været faldende i mange år. For 30 år siden var andelen 66 pct. Både i dag og for 30 år siden er andelen med ‘sen’-efternavne højest blandt den ældre del af befolkningen og lavest blandt de helt unge.

Mest udbredte fornavne er Marie eller Anne samt Peter

Det mest udbredte fornavn blandt kvinderne er Marie, hvis man ser på alle fornavne, uanset om det er første fornavn eller et efterfølgende fornavn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk har 93.355 kvinder Marie som et af de første fire fornavne. Kun 18.105 kvinder hedder Marie som første fornavn. Ser man kun på første fornavn, er det Anne, der ligger i top med 46.423.

Blandt mændene ligger Peter højest, uanset om man ser på samtlige fornavne eller kun første fornavn.

73.883 mænd har Peter som et af de fire første fornavne, men kun 49.227 mænd hedder Peter som første fornavn.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...