Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

Vi bliver ikke 77.000 indbyggere i 2030. Bachs Foto
Vi bliver ikke 77.000 indbyggere i 2030. Bachs Foto
17. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030.

”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke når målet om 77.000 indbyggere i 2030, hvis vi ikke gør meget mere for at styrke bosætningen og fastholdelsen af indbyggere i kommunen. Derfor har Venstre igen understreget behovet for, at vi i fællesskab løfter indsatsen. Ikke kun med den kommende masterplan for bosætning, men også ved at iværksætte yderligere indsatser”, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby, der også er 2. viceborgmester, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Prognosen viser også, at rigtigt mange unge flytter fra kommunen, og selv om vi de senere år er lykkedes med at tiltrække unge til stærke uddannelsestilbud på både SDU, Erhvervsakademiet og erhvervsuddannelserne, så mister vi langt flere unge end der flytter til. Det er en selvstændig udfordring som vi politisk er nødt til at have mere fokus på”.

”Prognosen skønnede her sidste år 150 personer skævt og det understreger, at selvom vi i 2023 havde forventninger om, at der kunne være ændringer, så har virkeligheden vist sig anderledes, og det er vi nødt til at fokusere på og løse, så flere unge fra hele Syd- og Sønderjylland – og resten af Danmark –  fremover tilvælger uddannelser i Sønderborgområdet”, siger Ellen Trane Nørby og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Venstre vil bruge prognosen til igen af sætte fokus på løft af skoleområdet for skal vi have endnu flere tilflyttere, herunder børnefamilier, så er skoler og børnetilbud af høj kvalitet helt nødvendigt”.

Borgmester Erik Lauritzen siger også, at det ikke går, som medlemmerne i Byrådet ønsker, når det gælder befolkningstallet.

”Vi må ikke være for optimistiske for vi bliver ikke flere i det tempo, vi håber på”, siger han til SønderborgNYT.

”Prognosen gør, at vi skal om, hvad mere vi kan gøre for at få flere til at flytte hertil og så er det jo sådan, at der fødes for få børn, men de kommer jo først, når de unge vil blive her. Der er jo også unge, der synes, verden er for usikker til, at de vil have børn og så er der unge, der ikke kan få børn”, siger borgmesteren og tilføjer, at man måske skulle finde frem til årsagen til, der er så mange unge, der ikke kan det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har de seneste år gjort en del for at få flere til at flytte hertil.

”Og vi skal også være tålmodige og give de tiltag mulighed for at virke”.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...