Nephew-musikere lærer fra sig i Sønderborg

10. oktober 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Musikstarter Camps, som Nephew, Ungdomsringen og Roskilde Festival arrangerer rundt omkring i Danmark i efterårsferien, bliver også afholdt i Sønderborg. Her vil musikinteresserede unge mellem 13 og 18 år kunne modtage traditionel undervisning, masterclasses ved professionelle musikere, samt have mulighed for både at indspille og optræde for hinanden. Nøgleordet for M+ Camp er at opleve fællesskabet omkring musikken på et overordnet plan.

Nephew er blandt dem, der vil hjælpe de unge på vej.

Nephew er blandt dem, der vil hjælpe de unge på vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Begreberne ’Flid og Fælleskab’”er ikke ligefrem sexede i øjeblikket, men det er vores mål at gøre dem det igen. For det er vild fornemmelse at blive bedre til at spille, og det er endnu vildere at blive det sammen med andre. At stå sammen flere mennesker og skabe én lyd kan ikke sammenlignes med noget andet,” siger Simon Kvamm fra Nephew.

Musikstarter Camp i Sønderborg bliver afholdt i et samarbejde mellem Sønderborg Ungdomsskole og Nørremarkens Fritidscenter i Vejle.

– Arrangementet foregår på Hørup Centralskole, hvor der bliver liv og glade dage, når bands og musikere som Nephew, Thomas Buttenschøn, The Blue Van og The Woken Trees kigger forbi for at arbejde med og inspirerer de unge til at fortsætte deres musikalske arbejde, siger Kim Ebbehøj, Sønderborg Ungdomsskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er klubber og ungdomsskoler, der har meldt de unge til Musikstarter Camp. Hvis der fortsat skulle være nogle unge, som gerne vil med på Musikstarter Camp i Sønderborg, er der få ledige pladser tilbage. Man skal gå hen i sin lokale ungdomsklub og høre, om ikke man kan komme med på M+ Camp sammen med dem.

M+ Camp Sønderborg kulminerer torsdag den 17. oktober kl. 16-19, når de unge, deltagende musikere og bands giver en koncert med de bedste numre fra deres repertoire. Koncerten afholdes på Musikskolen på Skovvej i Sønderborg, og der er gratis adgang.