Netværk: Flere ind på naturvidenskabelige/tekniske uddannelser

25. januar 2016 REGIONALT

Fremstillingsindustrien og netværket for skole-virksomhedssamarbejde, Jet-Net.dk, indgår en treårig samarbejdsaftale, som skal være med til at løfte tilgangen til de naturvidenskabelige/tekniske uddannelser.

Netværket, som drives af Naturvidenskabernes Hus, tæller 50 virksomheder og endnu flere grundskolers 7.-10. klasse og gymnasier.

Foto: SDU

Foto: SDU

Og vækstplanerne er ambitiøse: I 2018 skal mindst 100 virksomheder være med til at gøre undervisningen i de naturvidenskabelige fag inspirerende og autentisk, så flere unge vælger en naturvidenskabelig/teknisk uddannelse – til gavn for virksomhedernes rekruttering og dermed konkurrenceevne, skriver Naturvidenskabernes Hus i en pressemeddelelse.

Som led i aftalen bidrager fremstillingsindustrien til finansieringen af netværket.

Fremstillingsindustrien

Fremstillingsindustrien er den største medlemsforening i DI og repræsenterer ca. 1.400 virksomheder i et fagligt fællesskab med fokus på at fremme virksomhedernes vilkår for produktion i Danmark. I

Danfoss gør en indsats for at få flere til at vælge uddannelser, der skal bruges i fremstillingsindustrien.

Danfoss gør en indsats for at få flere til at vælge uddannelser, der skal bruges i fremstillingsindustrien.

disse år har FFI især fokus på at understøtte aktiviteter, der øger de unges interesse for tekniske fag og lyst til at tage en erhvervsrettet uddannelse.

Kernevirksomhederne i netværket, som i alt tæller 50 store og mindre/mellemstore virksomheder samt mange grundskoler og gymnasier, er Danfoss, Grundfoss, Sweco, Coloplast og Novozymes.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk