Netværk: Flere ind på naturvidenskabelige/tekniske uddannelser

25. januar 2016 REGIONALT

Fremstillingsindustrien og netværket for skole-virksomhedssamarbejde, Jet-Net.dk, indgår en treårig samarbejdsaftale, som skal være med til at løfte tilgangen til de naturvidenskabelige/tekniske uddannelser.

Netværket, som drives af Naturvidenskabernes Hus, tæller 50 virksomheder og endnu flere grundskolers 7.-10. klasse og gymnasier.

Foto: SDU

Foto: SDU

Artiklen fortsætter under annoncen

Og vækstplanerne er ambitiøse: I 2018 skal mindst 100 virksomheder være med til at gøre undervisningen i de naturvidenskabelige fag inspirerende og autentisk, så flere unge vælger en naturvidenskabelig/teknisk uddannelse – til gavn for virksomhedernes rekruttering og dermed konkurrenceevne, skriver Naturvidenskabernes Hus i en pressemeddelelse.

Som led i aftalen bidrager fremstillingsindustrien til finansieringen af netværket.

Fremstillingsindustrien

Fremstillingsindustrien er den største medlemsforening i DI og repræsenterer ca. 1.400 virksomheder i et fagligt fællesskab med fokus på at fremme virksomhedernes vilkår for produktion i Danmark. I

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss gør en indsats for at få flere til at vælge uddannelser, der skal bruges i fremstillingsindustrien.

Danfoss gør en indsats for at få flere til at vælge uddannelser, der skal bruges i fremstillingsindustrien.

Artiklen fortsætter under annoncen

disse år har FFI især fokus på at understøtte aktiviteter, der øger de unges interesse for tekniske fag og lyst til at tage en erhvervsrettet uddannelse.

Kernevirksomhederne i netværket, som i alt tæller 50 store og mindre/mellemstore virksomheder samt mange grundskoler og gymnasier, er Danfoss, Grundfoss, Sweco, Coloplast og Novozymes.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunens borgerrådgiver er klar til at hjælpe

22. juni 2021 Samfund

Den nye borgerrådgiver i Sønderborg Kommune, Maria Eline Bonefeld, er klar til at tage imod henvendelser fra borgere. Hun træffes på sit kontor på Rådhuset. Kontakt hende på mail eller telefon for en aftale. Borgerrådgiverens opgave er blandt andet at hjælpe borgere og virksomheder med at forstå afgørelser fra kommunen, finde vej i den kommunale […]

Læs mere...