Antallet af parallelsamfundsområder og udsatte boligområder i Danmark er faldet markant og blandt de områder, der ikke længere opfylder kriterierne for at være på listerne, er Nørager og Søstjernevej området i Sønderborg.
Området er blevet fjernet fra både listen over parallelsamfund og listen over udsatte boligområder og ifølge Social- og Boligministeriet skyldes dette en positiv udvikling såsom et højere uddannelsesniveau blandt beboerne og et fald i antallet af dømte. Det skriver Social- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen ser resultaterne som et skridt i retning af målet om nul parallelsamfund i Danmark:
”Mit mål er nul parallelsamfund. Så vi får et mere samlet Danmark, og så børn fra udsatte boligområder får en bedre start på livet. Selvom vi ikke er i mål endnu, så slår de nye opgørelser klokkeklart fast, at indsatserne virker. Det viser sig også i det, jeg synes er den bedste nyhed i år – nemlig at der ikke er kommet nye områder på listerne,” udtaler Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen fremhæver, at børn fra udsatte boligområder skal have en bedre start på livet og understreger vigtigheden af at fastholde indsatsen og Nørager og Søstjernevej er dermed et eksempel på, hvordan målrettede indsatser kan skabe markante forbedringer i udsatte boligområder.
I år er der otte parallelsamfundsområder i Danmark mod 12 sidste år, og antallet af udsatte boligområder er reduceret fra 19 til 12 og ingen nye områder er kommet på listerne, hvilket regeringen ser som et tegn på, at indsatsen virker.