Jobcenter: Nogle virksomheder rammes hårdt af krisen – andre mærker den næsten ikke

3. april 2020 Erhverv

Lasse Sønderup har, som leder af virksomhedsservice i Jobcenter, indsigt i, hvordan Corona-krisen rammer lokale virksomheder og tilbyder hjælp til dem, der har brug for det.

“Overordnet kan jeg sige, at der er virksomheder, der er hårdt ramt og så er der virksomheder, som slet ikke er ramt – og begge steder kan de have brug for hjælp”, siger Lasse Sønderup til SønderborgNYT. Han forklarer, at skal man sætte et billede på, så ligner det et patchworktæppe.

Oplysningerne har han fra sine medarbejdere, som har været i kontakt med flere end 500 virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den dag vi lukkede Jobcenter ned og sendte medarbejderne hjem, blev de bedt om at ringe rundt til virksomhederne for at høre, hvordan det står til”, siger Lasse Sønderup og fortsætter:

“Nogle virksomheder har vi guidet, så de kan søge en hjælpepakke og på den måde fastholde deres medarbejdere – andre hjælper vi med at finde medarbejdere”.

Det kan for eksempel være gennem andre virksomheder, som gerne vil låne nogle af deres folk ud i en krisetid, hvor ordrebøgerne er lidt tyndere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her i området er der virksomheder, som fortrinsvis har medarbejdere, der kommer fra udlandet – og når de alle ikke kan komme herop, så er det jo fint, vi kan hjælpe virksomhederne med dansk arbejdskraft”, siger lederen af Jobcenters virksomhedsservice.

På forkant med Corona-krisen

Når Jobcenters virksomhedskonsulenter hurtigt begyndte at ringe virksomhederne op, så er forklaringen, at Jobcenter ønskede at være på forkant med situationen og gøre sit til, at flest muligt vælger at hjemsende medarbejdere fremfor at fyre.

“Og vi er jo en service-instans, så selvfølgelig skal vi tilbyde at hjælpe. Vi henvender os til virksomhederne og sidder ikke bare og venter på, at de ringer til os”.

Store virksomheder klarer selv Corona-udfordringerne, mens de mindre har det mere svært.

“Større virksomheder har HR-afdelinger, som har styr på hjælpepakker til medarbejdere, der sendes hjem. Men langt de fleste virksomheder har under fem ansatte og derfor sjældent en med indsigt i hjælpepakker, arbejdsdeling og andre ting, der kan gavne gennem krisen. Der kan vi give gode råd og vise vejen”, siger Lasse Sønderup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra midten af marts og frem til 1. april gik 365 personer fra lønindtægt til dagpenge.

“Og når vi gør meget for at virksomhederne vælger hjemsendelse fremfor fyringer, så skyldes det, at vejen tilbage i job er længere for ledige end for hjemsendte”, siger Lasse Sønderup.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...