Nordals Ferieresort sender lastbilerne udenom Himmark

21. januar 2020 Erhverv

I særdeleshed Nordals Ferieresort, men også kommunens forvaltning og Rambøll lyttede tirsdag til borgerne fra Himmark-området, som bliver berørt af byggeriet af Nordals Ferieresort.

“Det var et meget konstruktivt møde, hvor Nordals Ferieresort selv kom med en alternativ rute udenom Himmark for de mange lastbiler, der kører til og fra byggepladsen i de år, hvor der bygges – men det var et forslag fra de lokale, der endte med at blive taget med videre til det fortsatte arbejde i forvaltningen og i Rambøll”, siger næstformanden i Teknik- og Miljøudvalget, Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktøren for Udviklingsselskabet Nordals Ferieresort, Niels Feerup, åbnede borgermødet i Svenstrup Forsamlingshus med at sige, at der i høringsudspillet er foreslået en vej ind til ferieresortet, som håndværkere og lastbiler skal bruge, når byggeriet går i gang i 2023.

Ud med Rambøll – ind med borgerne

“Men vi er naturligvis åbne for alternative ruter og lytter gerne. Har I bedre forslag end Rambøll, som rådgiver os, så fyrer vi dem og ansætter Jer i stedet”, sagde Niels Feerup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgere, der bliver berørt af trafikken til og fra resortet, var bekymrede for al den trafik, som først byggeriet og senere selve ferieresortet vil give igennem Himmark og havde derfor bedt kommunen om at arrangere et nyt borgermøde meget hurtigt efter det første, der blev holdt i Nordals Idrætscenter for mindre end en uge siden.

“Havde I ikke taget initiativ til det her møde, så havde vi indkaldt til et i den kommende uge”, sagde resort-direktøren.

“Jeg er glad for, at Nordals Ferieresort, Sønderborg Kommune og Rambøll ville være med til endnu et møde, fordi der altså skal findes en holdbar løsning på al den trafik, der kommer under byggeriet og når oprensningen af Himmark Strand går i gang”, sagde Svenstrup landsbylaugs formand, Agnes Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

63 lokale skrev inden og under mødet på en indsigelse mod det trafikforslag, der står i høringsudspillet på kommunens hjemmeside.

Først 80 og så 55 lastbiler om dagen

“Og derfor vil jeg gerne komme med nogle fakta-oplysninger. Den første er, at når ferieresortet åbner, så kører gæsterne ind der, hvor de kører ind til Universe i dag. Og der bliver lavet en ny vej fra resortet og ned til stranden og der bliver ikke skiltet med alternative veje”, sagde Niels Fleerup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens der bygges, så vil der fra byggeriets start komme og køre op til 80 lastbiler om dagen og efter små tre år og frem til 2036 vil det aftage til omkring 55.

“Og skal de ikke gennem Himmark, så har vi brug for hjælp”, sagde Niels Fleerup og den hjælp fik han.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...