Nordborg inviterer til Krea Festival

Pressefoto
Pressefoto
19. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Kunstnysgerrige sjæle kan glæde sig til lørdag den 29. juni fra 10 til 16, når Nordborg bliver forvandlet til kreativitetens epicenter under dette års Krea Festival. Her kan gæster opleve rækker af forskelligartet kunsthåndværk, og man kan i år også selv få mulighed for at teste sine egne kreative evner, når festivalen inviterer til workshops for gæster i alle aldre.

Krea Festival løb af stablen for første gang sidste sommer, og Bente Sudergaard Rasmussen, butikschef i Matas og medlem i Nordborg Handel, som står bag festivalen, fortæller, at idéen til Krea Festival opstod, da man opdagede et hul i Nordborgs kulturkalender.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har i lang tid gået og grublet over, hvordan vi kunne skabe en ny sommeraktivitet i Nordborg. Vi har jo Markedsdagen i maj, kræmmermarked fra maj – sept, og Nordals Musikfestival i midten af juni, og Sønderjysk Kagebord i hele juli måned og herefter høstmarkedet først i september. Der var plads til et nyt sommerevent”, siger hun i en pressemeddelelse og tilføjer, at Krea-festivalen skal være med til at trække kreativiteten ud fra hjemmets fire vægge, så andre kan blive inspireret af de værker, som ildsjæle fra hele landet selv skaber:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Under corona-pandemien var der mange, som begyndte at lave kreative ting i hjemmet på hobbyplan. Så det kunne være sjovt, hvis byen kunne være med til at vise nogle af de ting frem midt på gaden om sommeren. I lokalområdet er der mange mennesker, som laver mange forskellige former for kunst; både trædrejerne, billedkunstnerne, betonkunst, broderi, strik med mere, og i år har vi både udstillere med fra Nordals og andre steder i landet”.

Én af de kreative sjæle, man kan opleve i år, er Lisa Emma Larsen fra København, som udstiller og laver workshop med mosaik. Lisa skaber sine kunstværker ud af små stykker keramik, glas og natursten, som hun samler til fade, billeder, 3D-planter og andre farverige genstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mosaik er ikke så udbredt i Danmark endnu, men til Krea Festival kommer jeg til at tage forskellige ting med, som man kan se og købe. Blandt andet mine 3D-planter, som man også kalder for ‘evighedsplanter’, da de ikke skal vandes, og små dyr som er lavet af mosaik”, fortæller Lisa Emma Larsen, som også holder en workshop, hvor interesserede i alle aldre selv kan prøve kræfter med mosaikken:

“Jeg tager en masse materialer med i alle mulige farver, og så kan man vælge en ting, som man vil dekorere. Det kan eksempelvis være små træfigurer, bordskåner, fade eller billedrammer. Det minder næsten om en slikbutik, og man skal ikke være bange for at prøve det. Alle kan være med, og jeg oplever tit, at folk bliver overrasket over, hvor hurtigt tiden går, når man er fordybet i mosaikken”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når dette års Krea Festival ruller i den nordalsiske slotsby, er det også med aktiviteter til de yngste kunstnere. Børn og barnlige sjæle kan nemlig være med til at skabe en lang drage, som snor sig fra børne-genbrugsbutikken Karrusellen og op ad Storegade. Dragen kommer til at bestå af malede sten, og de små kunstværker bliver skabt inde hos Karrusellen, som står klar med både sten og maling til alle fremmødte.

Beth Weber Tiettje, som er frivillig hos Karrusellen og Krea Festival, håber, at så mange som muligt vil være med til at lave den farvestrålende drage.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er eleverne fra Scienceefterskolen Nordborg Slot, som laver selve hovedet på dragen. Men så håber vi, at der er mange børn, som har lyst til at skabe selve kroppen. Vi sørger for, at der både er sten, pensler og maling, og det er selvfølgelig vandbaseret maling, så det er ikke noget, der er farligt for børnene. Vi håber, at der kommer rigtig mange børn, men voksne må også gerne være med. Det er et fællesprojekt for hele byen”, fortæller Beth Weber Tiettje.

Det er gratis at være med til at lave Nordborgs nye drage.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...