Nordborg Resort: Hvad betyder 100 millioner til eller fra?

17. maj 2022 Erhverv
Første spadestik til Nordborg Resort. Foto: Ole Kæhler
Første spadestik til Nordborg Resort. Foto: Ole Kæhler

“I 2012 startede visionsgruppen for Nordals, fordi der så helt forskrækkeligt ud. De inviterede Peter Mads Clausen og jeg til at være med. Jeg kunne ikke rigtigt se, hvad vi skulle der, men det fandt vi ud af”, sagde Linak-ejer Bent Jensen i sin tale ved første spadestil til Nordborg Resort.

“Nordborg Resort kommer til at koste 1,3 eller 1,4 milliarder kroner. Jeg kan ikke helt huske det, men hvad betyder 100 millioner millioner til eller fra”, sagde Bent Jensen og fortalte videre, at både han selv og Peter Mads Clausen har fundet ud af, hvorfor de skulle med i visionsgruppen. Det er nemlig Linak og Bitten & Mads Clausens Fond, der betaler for resortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Gennem de år, hvor der er arbejdet på projektet, har der være lokal opbakning fra beboerne på Nordals og vi mærker optimismen og glæder os til at åbne for gæster i sensommeren 2024”.

Per Have, der er bestyrelsesformand for Bitten & Mads Clausens Fond, brugte lidt tid på at få mikrofonen op i højde.

“Det er jo små mennesker, der bor på Nordals”, sagde han og fortsatte:

“Det har taget ti år at på hertil og hverken Peter Mads Clausen eller Bent Jensen er til ventetid – men med første spadestil bliver ventetid til forventningstid”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heldigvis er der ikke alene tænkt i at få bygget Nordborg Resort – der er også tænkt over, hvordan det kommer til at gavne i omgivelserne.

“Resortet kommer til at gavne butikslivet og der er tænkt i andre sideeffekter. Turisterne kommer også ind til Sønderborg og rundt til seværdighederne i området”, sagde Per Have til SønderborgNYT.

Borgmester Erik Lauritzen var også inviteret til at sige nogle ord og han fortalte, der var glæde Byrådet, den dag planerne til Nordborg Resort blev godkendt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var dejligt at godkende visionen, som gør Sønderborg-området endnu mere dejligt”, sagde borgmesteren.

Byrådsmedlem Tage Petersen fortalte til SønderborgNYT, at det er vigtigt for Byrådet, at turisterne, som besøger resortet, også besøger flere steder i vores område:

“Det er en stor dag for Sønderborg Kommune og for Nordals og endnu engang stor tak til Bent Jensen Linak og Peter Mads Clausen fra Bitten & Mads Clausens Fond – uden deres kærlighed til hjemstavnen, havde vi ikke stået her i dag. Ud over et generelt løft til Nordals, kan vi også glæde os til nogle flere turismearbejdspladser, samtidig med at offentligheden får adgang til den pier med mere, der kommer ved stranden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...