Nordborgs genforeningssten bliver i Søvænget

28. oktober 2020 Byrådsmøder

Nordborgs genforeningssten, der er købt og betalt af Nordborg Sangforening og Nordborg Musikforening, skal blive stående i Søvænget.

Det har byrådet besluttet på onsdagens møde i Broager-Hallen, hvor Socialdemokratiet, Fælleslisten, Slesvigsk Parti og to medlemmer fra Dansk Folkeparti stemte for, at stenen skal blive på soin nuværende adresse.

Imod stemte Venstre og Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti.

“Det er faktisk sådan, at selvom vi besluttede os for at stille stenen tilbage til Nørherredhus, så kan vi ende med at skulle flytte den igen”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti. Han forklarede, at stenen stod på privat grund.

“Tidligere var Nørherredhus et forsamlingshus, men det blev lavet om til et privat hotel – og hotellet har tilladelse til at udvide og det kolliderer med det sted, hvor genforeningsstenen stod, inden den blev flyttet til Søvænget”, sagde Stefan Lydal.

Debatten haldede ikke så meget om, hvorvidt stenen stod bedre eller dårlige ved Nørherredhus.

“Det er en sag, der handler om følelser og Nordborg Sangforening har nogle særlige følelser for genforeningsstenen. De burde have været taget med på råd”, sagde Tage Petersen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev de ikke.

“Og derfor skal vi flytte stenen tilbage”, sagde han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...