Nordborgs genforeningssten bliver i Søvænget

28. oktober 2020 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Nordborgs genforeningssten, der er købt og betalt af Nordborg Sangforening og Nordborg Musikforening, skal blive stående i Søvænget.

Det har byrådet besluttet på onsdagens møde i Broager-Hallen, hvor Socialdemokratiet, Fælleslisten, Slesvigsk Parti og to medlemmer fra Dansk Folkeparti stemte for, at stenen skal blive på soin nuværende adresse.

Imod stemte Venstre og Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti.

“Det er faktisk sådan, at selvom vi besluttede os for at stille stenen tilbage til Nørherredhus, så kan vi ende med at skulle flytte den igen”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti. Han forklarede, at stenen stod på privat grund.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tidligere var Nørherredhus et forsamlingshus, men det blev lavet om til et privat hotel – og hotellet har tilladelse til at udvide og det kolliderer med det sted, hvor genforeningsstenen stod, inden den blev flyttet til Søvænget”, sagde Stefan Lydal.

Debatten haldede ikke så meget om, hvorvidt stenen stod bedre eller dårlige ved Nørherredhus.

“Det er en sag, der handler om følelser og Nordborg Sangforening har nogle særlige følelser for genforeningsstenen. De burde have været taget med på råd”, sagde Tage Petersen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev de ikke.

“Og derfor skal vi flytte stenen tilbage”, sagde han.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...