Nordborgs genforeningssten bliver i Søvænget

28. oktober 2020 Byrådsmøder

Nordborgs genforeningssten, der er købt og betalt af Nordborg Sangforening og Nordborg Musikforening, skal blive stående i Søvænget.

Det har byrådet besluttet på onsdagens møde i Broager-Hallen, hvor Socialdemokratiet, Fælleslisten, Slesvigsk Parti og to medlemmer fra Dansk Folkeparti stemte for, at stenen skal blive på soin nuværende adresse.

Imod stemte Venstre og Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti.

“Det er faktisk sådan, at selvom vi besluttede os for at stille stenen tilbage til Nørherredhus, så kan vi ende med at skulle flytte den igen”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti. Han forklarede, at stenen stod på privat grund.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tidligere var Nørherredhus et forsamlingshus, men det blev lavet om til et privat hotel – og hotellet har tilladelse til at udvide og det kolliderer med det sted, hvor genforeningsstenen stod, inden den blev flyttet til Søvænget”, sagde Stefan Lydal.

Debatten haldede ikke så meget om, hvorvidt stenen stod bedre eller dårlige ved Nørherredhus.

“Det er en sag, der handler om følelser og Nordborg Sangforening har nogle særlige følelser for genforeningsstenen. De burde have været taget med på råd”, sagde Tage Petersen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev de ikke.

“Og derfor skal vi flytte stenen tilbage”, sagde han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle der var med til bekæmpe branden på Omnicon

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...