Nordea-Fonden åbner en pulje med 50 millioner kroner

6. maj 2021 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Nordea-fonden vil hjælpe ildsjælene i de små bysamfund i gang efter coronapandemien med 50 millioner kroner til fælles aktiviteter og det er især initiativer i det fri og som støtter bæredygtig udvikling, har gode chancer for støtte.

Der er masser af initiativ og virketrang ude i de 1.300 små og mindre bysamfund på mellem 200 og 5.000 indbyggere. Den efterspørgsel oplever Nordea-fonden, og det er baggrunden for, at fonden har besluttet at sætte penge af til at styrke det lokale fællesskab og sammenhængskraften i småbyer over hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Puljen er en genstart af efterårets Her bor vi-pulje, som mere end hver tredje af småbyerne endte med at søge.

“Hvis vi havde været i tvivl, så overbeviste den store søgning os om, at der er et kæmpe potentiale ude i de små lokale bysamfund. Rigtig mange ildsjæle vil gerne yde en indsats for fællesskabet, men de har ofte brug for et ekstra rygstød, særligt efter coronapandemien, og de giver vi dem hér,” siger Christine Paludan-Müller, der er uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fonden har særligt fokus på at få flere folk ud i det fri og på at skabe gode rammer og aktiviteter for småbørnsfamilier. Med den nye pulje føjes endnu et kriterie til, idet især grønne, bæredygtige og/eller klimaforbedrende aktiviteter i lokalsamfundet, vil blive prioriteret. Det kunne eksempelvis være deleordning, genbrug og klimavenlighed.

Der kan læses mere og søges om penge på Nordea-Fondens hjemmeside.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...