Nordic Solar åbner solpark på Sydals – strømmen sendes til Skjern

25. januar 2023 Erhverv
Arkivfoto
Arkivfoto

Fredag åbner Nordic Solar åbner deres første nye solpark med biodiversitet officielt. Det sker klokken 11 i Lysabild og er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området omkring parken.

Ved åbningen vil en række nøglepersoner, der hver især spiller vigtige roller i oprettelsen af solparken, tale og gøre os klogere på det unikke projekt. Mød blandt andre Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, som sammen med Glenn Aagesen fra Nordic Solar, officielt åbner den nye sønderjyske solpark. Biodiversitetskonsulent fra Mols Consulting, vil holde oplæg om, hvordan man skaber de bedste rammer for naturen og dyrelivet omkring solparker. Mols Consulting er specialister i biodiversitet, og har igennem projektet rådgivet og spillet en vigtig rolle i udformningen af området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den strøm, der bliver lavet i solparken på Sydals, kommer ikke i de lokale stikkontakter, men sendes til Skjern.

”Det er lidt ligesom, når vi vil have vindmøller ud i Lillebælt tæt på Assens. Det er ikke alene Sønderborg, der skal være klimaneutral”, siger næstformand Daniel Staugaard fra Natur-, Klima- og Miljøudvalget. Han håber på, det bliver sådan, at de virksomheder, der sætter vindmøller og solcelleparker op, giver noget tilbage til lokalsamfundet, der skal have dem som nabo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen har ikke det mindste imod at udenbys virksomheder investerer i Sønderborg Kommune.

”Den grønne strøm sendes jo ud i det fælles elnet og kommer mange til gode”, siger borgmesteren til SønderborgNYT.

Solparken skal sende grøn energi til Skjern Paper, som vil være fremtidens bæredygtige papirfabrik ved at indføre klimaneutral fabriksdrift i hele fødekæden. Direktør Nikolaj Bjerre Thybo fra Skjern Paper vil være til stede ved åbningen af Nordic Solars nye solpark og holde oplæg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...