Nordslesvigske Kvindeforenings Fond deler ikke fondsmidler ud i år

13. september 2021 REGIONALT

Den Nordslesvigske Kvindeforenings Fond har besluttet, at der ikke uddeles fondspenge i efteråret under festlige former i lighed med tidligere år, men at der bliver givet et beløb til henholdsvis Rønshoved Skolehjem og Julemærkehjemmet Fjordmark på hver 50.000 kroner.

Årets tema er: Oplevelser til børn, for at fremme sammenholdet og styrke deres kendskab til kulturen.

Uddelingen foregik på Julemærkehjemmet Fjordmark, hvor børnene ved samme lejlighed viste rundt på Julemærkehjemmet, skriver kvindeforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forstander Lasse Dalsgaard, Julemærkehjemmet Fjordmark modtog et beløb på 50.000 kroner til at få lavet et stort gyngestativ med fem gynger.

Institutionsleder Tina Mechlenborg van Ewijk, Rønshoved Skolehjem modtog et beløb på 50.000 kroner. Beløbet vil gå til døgnbørnene til en udflugt i efterårsferien, så de kan opleve spændende attraktioner og seværdigheder – og børnenes forældre inviteres til at have en dag sammen med børnene og personalet

Den Nordslesvigske Kvindeforening Fond er dannet af de penge der kom ind ved salget af Rømø Kur og Rekreation og bygningerne ved Rønshoved Skolehjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fondskapitalen er i dag på 11,35 millioner kroner og det er afkastet, fonden kan uddele hvert år. Der er blevet uddelt fondsmidler for i alt 4.068.000 kroner siden år 2009 og bestyrelsens mål er fortsat at uddele fondsmidler mange år frem.

Fondens formål er at støtte almenvelgørende formål, hovedsagelig i det gamle Sønderjyllands Amt.

Efter uddelingen blev der holdt generalforsamling. Oven på en corona-aflysning i 2020 og i foråret 2021 kunne bestyrelsen endelig afholde generalforsamling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henriette Jessen var på valg i år 2020 og valgte at stoppe som medlem og formand, og i stedet er suppleant Meta Hissel indtrådt i bestyrelsen. Henriette Jessen har været formand siden 2016, og forud været sekretær i mange år.

Bestyrelsen har konstitueret sig således: Formand, Pia Festersen, næstformand, Tine Wollesenn, kasserer, Kirsten Nissen, sekretær, Hanne Schmidt, bestyrelsesmedlem Bitten Lind, bestyrelsesmedlem Annelise Dall, bestyrelsesmedlem Meta Hissel og fondsmedlem Anette Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...