Nostalgi: Vikali åbner gammel købmandsbutik

3. juli 2015 Erhverv

download (1)Han var lige rundt om hjørnet, og han havde næsten alt, hvad hjertet kunne begære – og hvad han ikke havde, ja, det kunne han skaffe. Han var der næsten altid i sin brune kittel og han kravlede gerne op for at få fat i de varer, som vi bad om.  download

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var dengang, hvor ”Hvad skulle det være, frue?” og ”Var der ellers andet?” var en selvfølge i butikken, og hvor købmanden enten var børnenes ven eller var frygtet, fordi han var streng. Hvis vi var heldige, fik vi et bolche. Fruerne kunne købe ”på klods”, og det blev skrevet i ”kontrabogen”, – jo, – der var styr på tingene.

Butikken var ikke så stor, men den havde helt sin egen atmosfære. Her blev varerne solgt efter vægt, mål eller pr. stk. og puttet i en fin papirpose, eller pakket ind i brunt papir med snor og bærepind. Vi har alle oplevet sådan en gammel købmand, eller vi har hørt om ham.  images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er han genopstået, i hvert fald hans varer. Alt fra kaffeerstatning, æggepulver og gelatineblade til gardinfarver, ovnsværte, mølpulver og brillantine, – både hverdagsvarer, praktiske varer, sunde varer og usunde varer, som alle afspejler hvordan det var.

Den gode gamle købmand er næsten udryddet – men minderne har vi da lov at ha´……, og ViKaLi, Slotsgade 1 i Gråsten har investeret i denne samling, for at vi alle kan se de fine gamle ting fra den 9. juli.

Kig ind og få en sjov og spændende oplevelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...