Novo Nordisk støtter syddansk diabetescenter

23. august 2016 REGIONALT

Region Syddanmark har besluttet at sige ja til tilbuddet om at oprette et diabetescenter med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Det oplyser formand for sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen.images

“Novo Nordisk har tilbudt en stor sum penge, som kan indgå i et arbejde omkring forskning og udvikling. Vi skal sikre, at vi sætter dagsordenen, og at det kommer hele regionen til gode”, siger Poul-Erik Svendsen.

Pengene skal ifølge Information gå til et diabetescenter ved Odense Universitetshospital og aktiviteter i andre sygehuse i Region Syddanmark.

Det skal give hele behandlingen et løft i regionen og ikke mindst tiltrække forskere og specialister. Og her har der været brug for eksterne midler, siger regionspolitikeren.

Op til forløbet har der været kritik af, om tilbuddet fra Novo Nordisk Fonden har kunnet influere prioriteringen af sygdomme.

“Problemet er, at det med stor sandsynlighed vil medføre øgede driftsudgifter for regionen, og så risikerer vi i virkeligheden, at der bliver færre penge til andre patientgrupper”, sagde sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen ifølge Information tidligere mandag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er dog ikke et problem ifølge Poul-Erik Svendsen.

“Vi skal bare sikre os, at det er os, der sætter dagsordenen. Og det kan vi sagtens”, siger formanden.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...