Novo Nordisk støtter syddansk diabetescenter

23. august 2016 REGIONALT

Region Syddanmark har besluttet at sige ja til tilbuddet om at oprette et diabetescenter med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Det oplyser formand for sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen.images

“Novo Nordisk har tilbudt en stor sum penge, som kan indgå i et arbejde omkring forskning og udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal sikre, at vi sætter dagsordenen, og at det kommer hele regionen til gode”, siger Poul-Erik Svendsen.

Pengene skal ifølge Information gå til et diabetescenter ved Odense Universitetshospital og aktiviteter i andre sygehuse i Region Syddanmark.

Det skal give hele behandlingen et løft i regionen og ikke mindst tiltrække forskere og specialister. Og her har der været brug for eksterne midler, siger regionspolitikeren.

Op til forløbet har der været kritik af, om tilbuddet fra Novo Nordisk Fonden har kunnet influere prioriteringen af sygdomme.

“Problemet er, at det med stor sandsynlighed vil medføre øgede driftsudgifter for regionen, og så risikerer vi i virkeligheden, at der bliver færre penge til andre patientgrupper”, sagde sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen ifølge Information tidligere mandag.

Det er dog ikke et problem ifølge Poul-Erik Svendsen.

“Vi skal bare sikre os, at det er os, der sætter dagsordenen. Og det kan vi sagtens”, siger formanden.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...