Nu åbnes til den indendørs motion – start forsigtigt

8. juni 2020 Samfund

Jeg er selvfølgelig meget glad for, at motion fra i dag, mandag, får bedre vilkår igen. For mange bliver det svære at komme ind i vanen igen, at få rejst sig fra sofaen, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen.

Ifølge Danmarks Idrætsforening, så er der mange, der har meldt sig ud af foreningerne, da Corona-krisen begyndte. Og de udmeldte er især fra det, der kaldes de udsatte og sårbare grupper. Det er vigtigt, at også de kommer i gang igen.

“Derfor vil jeg anbefale, at man viser godt venskab, naboskab – ja næsten samfundssind ved at tage fat i én, som måske gerne vil røre sig, men har svært ved at tage sig sammen. Et enkelt skub eller opfordring er ofte nok. Vi bliver jo alle så glade, når nogen viser, at de tænker på én”, siger Helge Larsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk at lægge roligt ud

“Start roligt for ikke at få skader. Udnyt årstiden og få lagt en træningsbund med nogle gåture, måske med lidt småløb undervejs eller støv cyklen af. Den friske luft giver også ekstra energi”, siger udvalgsformanden.

Når grundformen er på plads, kan begynde at dyrke sport.

“Endelig vil jeg også anbefale, at alle fastholder i rimelig grad de gode vaner om hygiejne – også i forbindelse med motion. Så vil formen blive bedre og sygdomme vil forblive begrænset. Undersøgelser viser jo, at vi i disse Coronatider er mindre syge end normalt. Og det skyldes i høj grad de nye vaner”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...