Nu åbnes til den indendørs motion – start forsigtigt

8. juni 2020 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Jeg er selvfølgelig meget glad for, at motion fra i dag, mandag, får bedre vilkår igen. For mange bliver det svære at komme ind i vanen igen, at få rejst sig fra sofaen, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen.

Ifølge Danmarks Idrætsforening, så er der mange, der har meldt sig ud af foreningerne, da Corona-krisen begyndte. Og de udmeldte er især fra det, der kaldes de udsatte og sårbare grupper. Det er vigtigt, at også de kommer i gang igen.

“Derfor vil jeg anbefale, at man viser godt venskab, naboskab – ja næsten samfundssind ved at tage fat i én, som måske gerne vil røre sig, men har svært ved at tage sig sammen. Et enkelt skub eller opfordring er ofte nok. Vi bliver jo alle så glade, når nogen viser, at de tænker på én”, siger Helge Larsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk at lægge roligt ud

“Start roligt for ikke at få skader. Udnyt årstiden og få lagt en træningsbund med nogle gåture, måske med lidt småløb undervejs eller støv cyklen af. Den friske luft giver også ekstra energi”, siger udvalgsformanden.

Når grundformen er på plads, kan begynde at dyrke sport.

“Endelig vil jeg også anbefale, at alle fastholder i rimelig grad de gode vaner om hygiejne – også i forbindelse med motion. Så vil formen blive bedre og sygdomme vil forblive begrænset. Undersøgelser viser jo, at vi i disse Coronatider er mindre syge end normalt. Og det skyldes i høj grad de nye vaner”.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Ruller besparelser i hjemmeplejen tilbage

14. juni 2024 Erhverv

Medarbejdernes travlhed i weekenderne i hjemmeplejen har været stor efter besparelserne sidste. Det viser tilbagemeldinger fra medarbejderne i hjemmeplejen og derfor har Social, Senior og Handicapudvalget besluttet at rulle en af besparelserne tilbage fra weekenden 22.-23. juni, skriver Sønderborg Kommune. ”Besparelserne har ramt hjemmeplejen hårdt, men nu prioriteres der 2 millioner kroner årligt til at […]

Læs mere...