Nu begyndes der på udviklingen af torvet i Broager

6. oktober 2021 Broager
Torvet. Foto: Sønderborg Kommune
Torvet. Foto: Sønderborg Kommune

Torvet midt i Broager har potentiale til at blive spændende, hvis det bestod af mere end p-pladser og en vej. Det har borgere i Broager peget på i arbejdet med bystrategien – og nu tages et første skridt. Byrådet har nemlig sat penge af til en proces og en plan for området.

Forskellige aktører og interessenter inviteres til at snakke med om projektet, og Teknik- og Miljøudvalget sætter processen i gang lige om lidt, skriver Sønderborg Kommune.

Broager Udviklingsforum tripper for at komme i gang og har allerede samlet en arbejdsgruppe til opgaven med at forvandle torvet og en del af bymidten. Processen vil i løbet af næste år munde ud i en plan for, hvordan torvet og noget af den øvrige bymidte kan se ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Allerede her i oktober tager vi fat på at afgrænse det område i Broager, som udviklingsprojektet skal omfatte. Det sker i samarbejde med Sønderborg Forsyning, fordi forsyningen skal i gang med at grave og kloak-separere – og så er det oplagt at slå to fluer med ét smæk. Samtidig tager vi fat på en dialog med Broager Udviklingsforum om at få sat gang i en god proces med workshop og ideudvikling, så vi i fællesskab kan finde nogle gode løsninger”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden udgangen af året vil kommunen pege på et konsulentfirma, som skal stå for udviklingsprocessen. Vigtige temaer er fleksible anvendelsesmuligheder og fremkommeligheden i Broagers bymidte. Firmaets konsulenter skal dernæst fremlægge to-tre konkrete skitseforslag.

”I arbejdet med bystrategien oplevede vi et rigtigt fint engagement i Broager, så jeg tror, vi igen får en livlig proces, hvor mange interesserer sig for og har ideer til, hvad torvet kan rumme af faciliteter, hvordan det kan se ud, og hvordan der kan skabes bedre sammenhæng mellem de små gader og torvet”, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konsulentfirmaet skal holde workshoppen i begyndelsen af 2022 og kort derefter fremlægge to eller tre forslag til, hvordan bymidten kan komme til at se ud. Hvert forslag skal ledsages af et overslag over, hvad det vil koste at lave det.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Regionsrådsvalg: Regionsrådskandidater tager en tur gennem byen

22. oktober 2021 KV21

Fredag eftermiddag gik Mette With Hagensen og Jette Damsøe Henriksen en tur gennem Sønderborg midtby og de to regionsrådskandidater fik følge af borgmester Erik Lauritzen og andre socialdemokratiske partifæller. Og det giver god mening at gå ud og møde de kommende vælgere. “Når vi går på gaden, så har vi samtaler med folk, som vi […]

Læs mere...