Nu bliver bombekraterne ved Arnkilsmaj fyldt op med jord

14. marts 2023 Samfund
Bombekrateret der nu skal fyldes med jord. Foto: Politiet
Bombekrateret der nu skal fyldes med jord. Foto: Politiet

De to bombekratere ved Arnkilsmaj er blevet fyldt med jord igen og Sønderborg Kommune har samtidig lavet en aftale med forpagterne af jorden om, at de holder øje med vand på marken i den kommende dyrkningssæson. Hvis det ser ud til at være blevet værre, så skal der kigges på, om der nogle dræn, der er blevet ødelagt ved sprængningen.

Baggrunden er, at to bomber fra Anden Verdenskrig den 16. november 2022 blev sprængt væk af Forsvarets bombeeksperter, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterfølgende blev bombekraterne på marken ved Arnkilsmaj undersøgt af et miljørådgivningsfirma. Konklusion på undersøgelsen var, som det blev meldt ud i februar, at bortsprængningen af de to bomber ikke har forurenet jorden.

I forbindelse med arbejdet med bomberne blev der dog tidligere konstateret en olieforurening i 3,5 meters dybde. Det er på nuværende tidspunkt ikke klart, hvor forureningen stammer fra. Sønderborg Kommune har sørget for, at den flydende del af forureningen er blevet suget op. I første omgang er hullet dækket til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Region Syddanmark, der er myndighed og skal beslutte, hvad der eventuelt skal ske med olieforureningen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...