Nu bliver det lettere at forudsige oversvømmelser

9. april 2021 Samfund

Når voldsomme skybrud og stormfloder banker på døren, kan selv boligejere bevæbnet med sandsække, spande og svabere have svært ved at forhindre de stigende vandmasser i at trænge ind og gøre skade.

Oversvømmelser som følge af massive regnmængder, stigende grundvand og ekstremt højvande udløst af voldsomme og hyppige storme er en konsekvens af den globale opvarmning, som i de kommende år vil ramme flere og flere borgere.

Men nu er der hjælp på vej, for med en ny oversvømmelseskortlægning, som Region Syddanmark står bag, bliver det lettere for de syddanske kommuner at forudsige, hvor vandet stiger i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her i Søndrborg har vi allerede gode beregninger, som viser, hvor vandet giver problemer på kort og på lang sigt. Men er det nye system bedre end det, vi allerede bruger, så hilser jeg det da velkommen”, siger Borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

“Kommunen har arbejdet på en såkaldt klimatilpasningsplan og alle de områder, der risikerer at blive ramt af oversvømmelser, er skrevet ind”, siger borgmesteren.

Det store spørgsmål bliver så, hvad kommunen skal betale og hvad de boligejere, der vælger at bo ved vandkanten skal betale.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...