Nu bor der 74.130 personer i kommunen – 471 flere end i december

14. juli 2022 Samfund

Syv måneder i træk, bortset fra maj, er der flyttet flere indbyggere til Sønderborg Kommune, end der er flyttet fra kommunen. Det viser den seneste opgørelse over indbyggertallet i kommunen.

Fremgangen er på 471 flere indbyggere i år, så indbyggertallet i Sønderborg Kommune pr. 1. juli 2022 er på 74.130. Borgmester Erik Lauritzen glæder sig over, at befolkningstallet siden december 2021 er steget stille og roligt.

”Vi har nu set en fremgang i befolkningstallet siden december 2021. Sønderborg Kommune har i mange år arbejdet på at gøre det attraktivt at flytte til Sønderborg Kommune. Der skal være attraktive boliger og byggegrunde i hele kommunen. Og jeg ser det stigende indbyggertal som et tegn på, at vi lykkes med vores strategier. Derudover har store events som Royal Run i september 2021 og Tour de France i Sønderborg sat fokus på vores fantastiske område”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Befolkningsopgørelsen tæller fødsler, dødsfald samt til- og fraflyttere. En positiv betydning for befolkningstallet har været de tyskere, der søger mod Sønderborg Kommune. 235 borgere med tysk statsborgerskab flyttede hertil i første halvår af 2022.

Dertil kommer 308 ukrainere, hvoraf langt de fleste er registreret i april, maj og juni.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...