Nu bruger det lokale politi den nye nummerplade-læser

7. oktober 2016 112

Syd- og Sønderjyllands Politi har fået nyt isenkram, der kan aflæse nummerpladerne på forbikørende biler og mangler der et besøg i synshallen, en forsikring eller har ejeren ikke kørekort, så bimler og bamler det straks i patruljevognen.

“Og så stopper vi selvfølgelig bilisten, så jeg opfordrer på det kraftigste til at man stopper den “slendrialisme” og får tingene i orden”, siger vicepolitikommissær Mads Hansson til SønderborgNYT. Nu er det ikke alene betjentenes intuition, der afslører sløsede bilister. Det sker helt automatisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag fangede det nye system en bil på landevejen ved Ketting.

“Den 36-årige bilejer manglede både kørekort og et syn”, så han måtte gå fra stedet efter vi havde sigtet ham”, siger Mads Hansson.

Klokken 19.20 bimlede systemet igen, fordi patruljen passerede en 28-årig kvinde på Augustenborg Landevej.

“Hun kørte i en bil, der ikke var forsikret og den skulle også have været fobi synshallen”, siger vicepolitikommissæren. Han tilføjer:

“Det er er altså ikke godt, der kører bilister rundt uden forsikring. Så er der ingen til at dække eventuelle materielle skader og heller ikke personskader”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

I nattetimerne satte en 48-årig kvindes nummerplade systemet i gang, da hun kom kørende på Augustenborg Landevej kl. 01.25.

“Hun har ikke noget kørekort, så der kommer en bøde”.

Kan også uden teknisk hjælp

“Betjente, der kører rundt uden det nye isenkram, kan også fange de bilister, der ikke har styr på tingene. og det skete på Grundtvigs Allé, hvor en patrulje så en mand bag rattet i en bil”, sigher Mads Hansson.

Betjentene vidste, at manden ikke har kørekort, så han blev stoppet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Betjentene hører det pusle fra bilens bagagerum og beder bilisten om at åbne.

“I bagagerummer lå der en ung mand på 18 år, som vi meget gerne ville have fat i, så han blev anholdt. Han var en af de tre, der stak af fra Politiet ved Scandic Hotel, hvor betjentene fik løbet den ene op”, siger Mads Hansson.

Den unge bagagerumspassagerer sigtes for at stikke af fra politiet og for biltyveriet, som du kan læse mere om HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Bilens fører sigtes for at køre uden kørekort og for at have en passagerer i bagagerummet og for at skjule en person, som han vidste var efterlyst”, siger Mads Hansson.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...