Nu er alle skulpturerne kørt til deres nye hjem

23. juni 2013 Kultur

Dybbøl Efterskole, Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, Nordals Idrætscenter, Fynshav Bylaug og flere andre blev søndag de lykkelige værter for en træskulptur, der blev doneret til dem gennem et træ-symposium, der er gjort muligt af Uwe Wolffs Fond.

– Der er mange, der sagde, jeg ikke er rigtigt klog, da jeg efter et besøg ved et lignende symposium ved Højer flot sagde, at sådan noget ville jeg have midt i Sønderborg By, siger Finn Johansson.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han bestyrer tidligere automobilhandler Uwe Wolffs Fond, der har til opgave at få mere kultur i Sønderborg Kommune.

– Fremfor at sidde og bladre i ansøgninger fra andre, så valgte jeg selv at sætte noget i gang – og allierede mig med dygtige mennesker, der alle sammen har bidraget på bedste vis, siger Finn Johansson. Han takker især Tanja Zeba fra Center for Kultur, der var en uvurderlig hjælp både i år og sidste år.

Efter en uge med brummende motorsave og et mylder af mennesker på havnekajen ved Sønderborg Slot, så er der stille igen – og i løbet af mandag kan ingen se, hvilken summen af aktivitet, der har været. Næste sommer går det løs igen – og opskriften er stort set den samme.

– Der er selvfølgelig lidt, der skal ændre, når det tredje projekt sættes i scene. Her blev der jo også ændret en del i forhold til første gang, siger Tanja Zeba, som synes, at der altid er et eller andet, der kan gøres bedre.

Skulpturernes sidste timer på havnen kan ses her: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.568774759839759.1073741909.371861676197736&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk