Nu er Augustenborg Slots hovedbygning indflytningsklar

19. december 2018 Augustenborg

Udflytningen af Landbrugsstyrelsen til Augustenborg Slot har betydet en gennemgribende renovering og modernisering af hovedbygningen, som udgør ca. 5000 m2.

Bygningen skal fremover være arbejdsplads for omkring 400 ansatte, og også medarbejdere fra Fiskeristyrelsen og Miljøstyrelsen vil være at finde på slottet og i sidebygningerne.

Slottet bliver ved årsskiftet overdraget til Landbrugsstyrelsen, som medio januar flytter ind i de nyistandsatte lokaler.

Kontorchef fra Bygningsstyrelsen Nana Ejlers siger i en pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den omfattende ombygning og modernisering af Augustenborg Slot er lykkedes på hele tre måder. Der er skabt nogle nye moderne og funktionelle kontorarbejdspladser, ombygningen omfavner slottets historie på fornem vis i fx farvevalg og materialevalg, og så er byggeprojektet ovenikøbet gennemført til den aftalte tid, pris og kvalitet i et godt samarbejde med de involverede parter”.

Ombygningen har blandt andet omfattet etablering af et ventilationsanlæg, opførelse af nye toiletter og tekøkkener samt integration af elinstallationer og elevatorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt arbejdet er foregået med stor respekt for det fredede slots oprindelige stil og hoveddisponering.

Det har i renoveringen været en bærende tanke at vende tilbage til Augustenborg Slots stemning, som det var engang.

Både slotsplads, have og museer i de omkringliggende bygninger vil fortsat være tilgængelige for offentligheden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...