Nu er biogasanlægget i Kværs indviet

23. januar 2023 Erhverv

Mandag eftermiddag blev Nature Energys biogasanlæg i Kværs indviet af klima-, energi og forsyningsminister Lars Aagaard, der blandt andet sagde:

“Vi har en energikrise og der er krig – og det er også en fed tid, hvor der kommer nye energiløsninger. En af dem er anlægget her og i dag er biogas blevet industri. I 2030 vil vi producere mere end 100 procent af landets naturgasforbrug”.

Ministeren sagde videre, at han tager klimaudfordringerne alvorligt.

“Den grønne omstilling er en holdsport, som involverer hele samfundet”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de inviterede gæster var der flere byrådsmedlemmer og også tidligere minister, Mogens Lykketoft, som dog ikke var skrevet ind i rækken af talere. Men det var byrådsmedlem Kjeld Stærk, som er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Omstilling.

“Gas er nødvendigt eksempelvis på vores teglværker og biogas er nødvendigt for Project Zero-visionen og jeg siger tak for biogasanlæg nummer to i vores kommune”, sagde Kjeld Stærk.

Forståelse for utilfredshed med lugtgener

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal acceptere forandringer og gener og jeg ved, der er nogle, som er utilfredse med lugtgener fra biogasanlæggene. Det har jeg forståelse for og Sønderborg Kommune er ikke tolerant, når det gælder lugtgener”, sagde udvalgsformanden.

“Der arbejdes på at varme gyllen op og det skulle begrænse lugtgenerne”.

Nature Energys administrerende direktør, Ole Hvelplund, fortalte, at biogasanlægget i Kværs er Natur Energys anlæg nummer 13 her i landet og også det sidste, som blev opført på den gamle støtteordning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil sige tak til Sønderborg Kommune for deres hjælp undervejs og jeg ved jo, der er modstand mod anlægget fra naboerne, men vi vil gøre vores til at blive en god nabo”, sagde han.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...