Nu er budgetaftalen for 2022 godkendt i Byrådet

29. september 2021 Politik

På Byrådsmødet onsdag takkede borgmester Erik Lauritzen sine byrådskolleger for et godt samarbejde om budgetaftalen.

“Det var glimrende, vi var enige om at overholde KLs rammer og også om at skrue ned for byggerier”, sagde borgmesteren, der synes, at Byrådet afleverer et fornuftigt grundlag, som det nye byråd kan arbejde videre på fra årsskiftet.

“Der er rigtigt meget godt i aftalen”, sagde han og gav ordet videre til Venstres ordfører, Tage Petersen.

Han lagde ud med at takke for et godt samarbejde gennem forhandlingerne i ‘Rød Stue’.

“Vi ville gerne ha’ haft flere besparelser og vi ville også gerne ha’ flere i arbejde”, sagde Tage Petersen og tilføjede, at Venstre så i stedet fik andre ting med i budgetaftalen.

“Og blandt dem vil jeg fremhæve sikre skoleveje og to nye cykelstier”, sagde han.

Gerhard Bertelsen fra Slesvigsk Parti fortalte, at siden 2006 har partiet været med i samtlige budgataftaler.

“Og nu er vi med i endnu en budgetaftale, hvor enderne hænger sammen og jeg er glad for, der er sat penge af til folkeskolerne og til forbedring af læring og trivsel”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han nævnte også Slevigsk Partis eget forslag om en dobbelt cykelsti, som skal hænges på ydersiden af Christian den Xs Bro.

“Det er spændende, om den bliver til noget”.

Gerhard Bertelsen er også tilfreds med, at kommunens it sættes i udbud og for at foreninger fremover får lettere ved at få en mellemfinansering.

Stefan Lydal synes også, at han og Dansk Folkeparti kan være tilfredse med budgettet.

“Der er givet 2,7 millioner kroner til de ældre, så servicen kan få et løft. Det kommer blandt andet til at ske med ansættelsen af et par aktivitetsmedarbejdere”, siger han fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kend din hjemmehjælper er også en ting, som vi i DF er glade for. Hvis der kun kommer få hjemmehjælpere i de enkelte hjem, så kommer de ældre til at kende dem og får en relation. Det giver tryghed”.

Han sætter også pris på, der skal laves legeplads ved Nordborg Sø.

“Og så skal der kigges på, om der også kan komme liv på selve søen. For eksempel på vandcykler”.

Dansk Folkeparti er også glade for, der er fundet penge til vedligeholdelse af badebroer – og der er glæde over, der skal arbejdes på at udvikle Rønhaveplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslistens Aase Nyegaard synes, det er glimrende, at Hertugbyen er på vej til at blive et kommunalt Fyrtårn.

“Og så sætter jeg pris på, at vi fremover skal tænke trafik og infrastruktur ind, når vi udstykker byggegrunde. I Vollerup er der bygget rigtigt meget og det har givet trafikale udfordringer”, sagde hun.

Socialdemokraten Preben Storm kunne fortælle, der har været en ganske god stemning og et godt forløb gennem budgetforhandlingerne.

“Sådan blev det oplevet af os, som var i lokalet”, sagde han og fortalte videre, at i hans parti, der er det velfærdsområderne, der er de vigtigste.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så det er jo glædeligt, vi investerer i at få flere i abejde og at ældreområdet får uændret service trods et stigende antal ældre – og glædeligt der er også penge til nye tiltag”, siger Preben Storm og får også nævnt, det passer socialdemokraterne fint, der er ekstra penge til folkeskolerne og til foreningerne.

SønderborgNYT sendte LIVE-tv fra byrådsmødet – du kan SE UDSENDELSEN HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk