Nu er der en sti hele vejen rundt om Lillehav

21. oktober 2021 Augustenborg
Foto: Sønderborg Kommune
Foto: Sønderborg Kommune

Lige før kommunesammenlægningen i 2007 vedtog det daværende byråd i Augustenborg en lokalplan, der gav mulighed for at lave en sti på sydsiden af Lillehav. I forvejen har der i mange år været en sti neden for boligerne mod nord og for enderne kan man komme rundt via henholdsvis Dæmningen og den lille kommunevej, Krumom.

Lokalplanen var en kompliceret affære, for Lillehav blev i 1971 kategoriseret som ”statsreservat” og var omfattet af lovgivning om bl.a. strand- og søbeskyttelse. I tæt samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen (som det hed dengang) og Sønderjyllands Amt faldt det hele dog på plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da syv kommuner i 2007 blev til én, mangedobledes antallet af anlægsønsker, og Lillehavsstien og dem, der havde set frem til, at den kom, måtte væbne sig med tålmodighed påny.

”Men nu er den her, og jeg tror og håber på, at den bynære sti vil blive et tilløbsstykke for både lokale, der nu kan gå tur omkring Lillehav uden at skulle gå frem og tilbage den samme vej, for motionister på løbetur og for turister”, siger og formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det nye stykke mod syd er så anderledes end stien på den modsatte bred – der er tagrør og buske, som gemmer udsigten til vandet, men til gengæld er gemmested for en masse dyr og fugle, som man måske kan være heldig at høre og se, hvis man ikke larmer for meget”.

Den officielle indvielse af Lillehavsstien sker lørdag den 30. oktober kl. 10.30.

Næstformand i Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Kirsten Bachmann, tilføjer:

”Stien er så meget af det, vi gerne vil, nemlig natur, støtte til klimaet, oplevelser – også på landet, sundhed, turistfremme og fællesskaber. Jeg håber, at mange kommer til indvielsen for at se og opleve stien, og at mange bagefter vil tage stien til sig og bruge den”, siger næstformand Kirsten Bachmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indvielsen begynder på Dæmningen over for Fjordhotellet og indledes ved en velkomst ved Charlotte Riis Engelbrecht. Derefter bydes på en gåtur rundt om Lillehav – delvist på den nye sti – og afslutning med grillpølser, øl og vand.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Reddet ud fra brændende lejlighed

7. december 2021 112

Tirsdag – kort før middag – blev der ringet 112 fra Nørager, hvor der var brand i en 1. sals lejlighed. “Vi var hurtigt fremme på stedet og fik reddet de personer, som var  i lejligheden, ud”, siger indsalsleder Bo Olesen til SønderborgNYT. “Branden fik vi hurtigt slukket og så mangler vi bare at ventilere […]

Læs mere...