Nu er der – endelig – billigere fjernvarme på vej til Nordals

18. april 2018 Erhverv

Efter mere end halvandet års sagsbehandling har Energiklagenævnets stadfæstet Sønderborg Kommunes godkendelse af fjernvarmeprojektet på Nordals.

Forleden gik Dannebrog til tops foran Sønderborg Forsynings administration på Ellegårdvej i Sønderborg.

“Det har været et meget, meget langt sagsforløb, og vi er naturligvis glade for, at der nu foreligger en endegyldig afgørelse. Nu kan vi se fremad og komme i gang med det, det hele tiden har handlet om; nemlig at sikre beboerne på Nordals billig og miljøvenlig fjernvarme”, siger direktør ved Sønderborg Forsyning, Lars B. Riemann, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den lange sagsbehandling betyder naturligvis, at vores oprindelige tidsplan ikke holder, men vi regner med at kunne starte byggeriet på første etape i løbet af 2018, og at de første kunder vil kunne blive tilsluttet i 2020”.

Jo flere, jo billigere

Første etape bliver opførslen af en 10 MW halmfyret kedel, der udover helt nye fjernvarmekunder også skal forsyne beboerne i Østerlund og boligforeningerne DANBO og NAB. De får i dag fjernevarme fra naturgasfyrede kedelcentraler og Nordborg Kraftvarmeværk og har i mange år måtte betale særdeles høje priser for fjernvarmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det er slut nu”, siger Lars B. Riemann:

“Det er klart, at jo flere, der vælger at tilslutte sig fjernvarmenettet, jo billigere bliver varmepriserne. Men fordi de nuværende fjernvarmekunder i Østerlund og boligforeningerne automatisk bliver tilsluttet, har vi allerede fra starten økonomien på sikker grund. Når det nye værk står klar, vil varmepriserne som udgangspunkt være på samme niveau, som de takster Sønderborg Fjernvarme i dag tilbyder deres kunder – og de takster er blandt Danmarks billigste”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er Lars Riemann heller ikke i tvivl om, at mange nye fjernvarmekunder vil komme til:

“Selvom der ikke bliver tilslutningspligt for beboerne på Nordals, vil der være penge at spare for dem, der i dag har oliefyr, elvarme eller naturgas. Tilslutningsafgifterne bliver lave, og kommende fjernvarmekunder får mulighed for gunstige afdragsordninger i forbindelse med tilslutningen til fjernvarmenettet”, siger Lars Riemann i en pressemddelelse.

Anden etape er klar til start

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter planen vil projektets anden etape med udvidelsen til Svenstrup, Egen og Guderup starte i 2021.

“Vi har valgt at inddele projektet i to etaper, hvor vi efter første etape kan udvide med endnu en biomassefyret kedel på 6 MW. Det kan være flere ting, der spiller ind; for det første vil vi naturligvis evaluere i forhold til første etape, men behovet kan også nå at ændre sig markant, f.eks. hvis ”Nordals Ferieresort” bliver realiseret”, siger Lars B. Riemann.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...