Nu er der igen hængt valgplakater op – denne gang handler de om EU-forsvarsforbeholdet

7. maj 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag middag stod folketingspolitiker Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet klar med valgplakater ved Sct. Marie Kirke, så de kunne komme op og hænge i gelænderet ved vejen, når kirkeklokkerne slog tolv.

Det samme gjorde det socialdemokratiske byrådsmedlem Bjørn Allerelli Andersen og Helle Westergaard Andersen og Mads Hagen fra Venstre. Søren Tylvad Andersen fra Konservative var også på plakat-tour.

Det var ret tydeligt, at der ikke er tale om en valgkamp, hvor de enkelte politikere skal gøre opmærksom på sig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Plakaterne fra socialdemokratiet, Venstre og Konservative viser, at danskerne skal stemme ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet den 1. juni.

Dansk Folkeparti anbefaler dansker at sætte kryds ved ‘Nej’.

“Vi anbefaler jo, at danskerne stemmer nej til, at forsvarsforbeholdet bliver afskaffet, når de sætter deres kryds den 1. juni”, har DFs lokalformand Hans Peter Toft tidligere sagt til SønderborgNYT.

“Vi mener, at vi er dækket fint ind med vores medlemskab i Nato og ser ingen grund til, at vi flytter beslutninger til EU. Det kan vi ikke se, vi får noget ud af”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forsvarsforbeholdet betyder ifølge EU.dk, at Danmark som hovedregel ikke deltager i de dele af EUs udenrigs- og sikkerhedspolitik, som påvirker forsvarsområdet.

Danmark deltager heller ikke i EUs militære operationer, finansierer dem ikke, og stiller ikke med soldater og militært isenkram til EU-ledede missioner i konfliktområder. Danmark deltager dog i civile operationer, som hidtil har udgjort hovedparten af EUs missioner.

Du kan SE BILLEDER HER.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Ruller besparelser i hjemmeplejen tilbage

14. juni 2024 Erhverv

Medarbejdernes travlhed i weekenderne i hjemmeplejen har været stor efter besparelserne sidste. Det viser tilbagemeldinger fra medarbejderne i hjemmeplejen og derfor har Social, Senior og Handicapudvalget besluttet at rulle en af besparelserne tilbage fra weekenden 22.-23. juni, skriver Sønderborg Kommune. ”Besparelserne har ramt hjemmeplejen hårdt, men nu prioriteres der 2 millioner kroner årligt til at […]

Læs mere...