Nu er der penge til genforeningsprojekter

22. september 2018 Kultur

Nu kan der søges om tilskud til projekter og arrangementer, der formidler den dansk-tysk grænselandshistorie i forbindelse med 100 året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark.

Foreninger og kulturelle institutioner kan søge om tilskud til projekter og arrangementer, der formidler den dansk-tysk grænselandshistorie. Alle folkeoplysende foreninger og kulturelle institutioner i Danmark og Slesvig-Holsten kan søge, hvis man har dokumenteret erfaring med at formidle historiske emner. Der kan søges om tilskud på mellem 50.000 kroner og en million kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansøgningsfristen er den 2. november, og man skal anvende Slots- og Kulturstyrelsens elektroniske ansøgningsskema, ligesom man skal indsende relevante bilag.

Man finder ansøgningsskemaet på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Søg indenfor de fire hovedtemaer:

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkenes selvbestemmelsesret: Med fokus på grænseregionens erfaringer med at skabe stabilitet og samarbejde på tværs.
Det gode naboskab til Slesvig-Holsten og Tyskland: Med fokus på Tyskland som Danmarks største eksportmarked.
Danmarks etablering som nationalstat – og fremtiden: Med fokus på grænselandets historie og afstemningen i 1920 og perspektiverne for nationalstaten anno 2020.
Artiklen fortsætter under annoncen

Grænselandets aftryk i dansk kunst: Med fokus på initiativer, der belyser genforeningen for dansk kunst og kultur.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...