Nu er det snart tiden til masser af musik med den årlige folkBaltica

7. maj 2019 Kultur

Det bliver et overflødighedshorn af koncerter og musik i grænselandet, når den dansk-tyske folkemusikfestival folkBALTICA fejrer sit 15 års jubilæum i sidste halvdel af maj.

Men der bliver også afsøgt grænser i musikken og i de mange forskellige genrer, der er repræsenteret til festivalen. Som nu for eksempel til koncerten med Lodestar Trio i Gråsten Slotskirke lørdag den 25 maj, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Den skandinavisk-britiske strygertrio vil fylde slotskirkens smukke rum med musik i spændingsfeltet mellem folk og barok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strygerklangene vil komme fra norske Olav Mjelvas hardangerfele, britiske Max Baillies violin og svenske Erik Rydvalls nøgleharpe.

De tre folkemusikere vil både spille traditionelle norske og svenske instrumentalnumre, egne kompositioner og barokmusik udsat for folkemusikinstrumenter.

Festivalgæster og musikelskere i grænselandet kan derudover opleve Erik Rydvall til en række andre koncerter under folkBALTICA, fordi han er festivalens huskunster i år.

Den kunstneriske leder af folkBALTICA, Harald Haugaard, glæder sig over de mange musikalske genremøder, som festivalens koncerter byder på i år.

Temaet for årets festival er ‘Storm og Stilhed’.

“Storm og stilhed er modsætninger, men de er også hinandens forudsætninger. Musik lever ved at lade modsætninger mødes og forene sig og overvinde grænser. Det er blandt andet dét, der sker, når barok møder folk”, siger Harald Haugaard.

Se hele programmet HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk