Nu er Inge Adriansens The Island of Als klar til verden

4. december 2017 Sundeved

Mandag eftermiddag havde Bitten og Mads Clausen Fonden inviteret gæster til bogudgivelse i Multikulturhuset i Sønderborg.  Og bogen, der spredes ud i verden er Inge Adransens The Island of Als.

Tidligere museumsinspektør Inge Adriansen  tabte kampen mod kræften, men mandagens arrangement blev holdt helt, som Inge Adriansen ønskede det – med Gode Råd og portvin.

“I juli 2014 havde vi Inge Adriansen på besøg derhjemme, hvor vi fortalte hende, at vi gerne vil have skrevet sådan en bog og heldigvis vendte Inge Adriansen tilbage med et ja til at skrive den”, siger Jørgen Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når det var Inge Adriansen, der stod for indholdet, så var vi sikre på, at resultatet blev godt”, siger Jørgen Mads Clausen. Selv er han yderst tilfreds med forfatterens flotte indsats.

“The Island of Als fortæller om vores herlige ø fra stenalderen til højteknologien. Der er masser af billeder i den og læserne opdager, vi har en meget rig historie, som gør en både glad og stolt”, siger Jørgen Mads Clausen, der har tænkt sig at give besøgende på Danfooss et eksemplar med hjem til deres sted i verden.

Tilflytteren Inge Adriansen

Borgmester Erik Lauritzen lægger ud med at sige, der er rigtigt mange, der satte stor pris på Inge Adriansen og hendes store arbejde.

“Inge Andriansen er slet ikke alsinger, men flyttede hertil fra Skanderborg, fordi hun fik arbejde på Sønderborg Slot, hvor hun var i 45 år og hvor kan vi dog være glade for det”, siger borgmesteren.

“Hun gav os ind i mellem nogle stød og skub  for vores særheder og det er fint”, siger han videre.

En ære at stå her

Peter Rathje fra ProjectZero kalder det en ære at skulle sige nogle ord i forbindelse med udgivelsen af Inge Adriansens bog.

“Det er en ære, at Inge Adriansen har bedt mig om at sige lidt og Inge Adriansen var jo en del af ProjectZero, hvor hun hjalp med flere ting”, siger Peter Rathje.

Der er flere sider i The Island of Als, som handler om ProjectZero.

“Als udgør 2/3 af kommunen og det er også på Als, at 2/3 af kommunens indbyggere bor, så Als er tonegivende i området”, siger Peter Rathje.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk