Nu flyver spånerne på Slotskajen

19. juni 2022 Kultur
Motorsavene er i gang. Foto: Ole Kæhler
Motorsavene er i gang. Foto: Ole Kæhler

WoodSculpture-kunstnerne har startet motorsavene og taget fat på den udfordring, der er i at forvandle en egestamme til et kunstværk, hvor inspirationen skal hentes fra Tour de France.

Det var borgmester Erik Lauritzen, der bød kunstnere og andre interesserede velkommen på Slotskajen – og også ham, der bad WoodSculptures handyman, Ron Bader, starte en motorsav, så arbejdet kunne begynde.

“Velkommen til den 10. udgave af WoodSculpture og jeg må sige, jeg har glædet mig til at åbne den populære tradition igen”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et spændende projekt, fordi det har et højt kunstnerisk niveau og så er det et arbejde, som borgerne følger med i”, sagde han. Og bliver det som de tidligere år, så vil der være rigtigt mange lokale og turister, som dagligt lægger vejen fordi skulpturerne og følger med i, hvor de roligt og støjende tager form. Støjende – indtil motorsavene skiftes ud med stemmejern.

Kunstnerne kommer fra flere steder i verden og de er indlogeret hos værtsfamilier.

Der er også et såkaldt børnetelt på Slotskajen, hvor Naturvejlederne står klar til at hjælpe børn med at skabe kunstværker af træ og andet fra naturen. Og indenfor i teltet, står SOS Børnebyerne klar til at sælge blandt andet kaffe, te, kage og møbler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Uwe Wolffs Fond, som gør WoodSculpture muligt.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...