Nu har Brugsforeningen for Als og Sundeved egen vinekspert

16. marts 2021 Augustenborg

Uddeler Per Beierholm fra SuperBrugsen i Augustenborg har altid været interesseret i vine. Faktisk så meget, at han for mere end et år siden fik ideen om at tilmelde sig Vinakademiets sommelier-uddannelse. For et par uger siden fik han sit diplom som bevis på, at han har bestået den svære prøve.

Ikke nok med at han fik diplom – mandag kom direktøren og salgschefen fra Brugsforeningen for Als og Sundeved på besøg i Augustenborg, hvor de forærede Per Beierholm en karakaturtegning af ham selv som sommelier.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da Per Bierholm fortalte, han ville være sommelier, så sagde vi straks, at vi gerne ville betale for kurset. Vi kan godt li’ at vores medarbejdere uddanner sig og Per Beierholms nyerhvervede viden om vine, øl og spiritus, kan vi uden tvivl få stor gavn af i foreningen”, siger direktør Lars G. Andersen.

“Det samme kan kunderne i Augustenborg, som kan spørge uddeleren, hvilke vine der passer til den mad, som de vil byde deres gæster på. De andre forretninger i foreningen kan ringe til Per Beierholm, når deres kunder spørger ind til vine, øl og spiritus”, siger salgschef Karsten Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vinarrangementer

Med en sommelier i foreningen, så har Brugsforeningen for Als og Sundeved mulighed for at lave vinarrangementer, hvor Per Beierholm kan dele ud af al den viden, han har samlet sammen. Når vine har været overskriften i foreningens arrangementer, så har det været med en vinekspert udefra.

Og Per Beierholm føler sig rustet til at tage imod den udfordring.

“Sommelier-kurset er et kursus, hvor der virkeligt skal læses, smages og skrives. Midt i kurset er der en prøve – den skal man bestå for at komme videre til anden halvdel, der sluttes af med en eksamen, hvor vi skal beskrive vine, smage vine og fortælle om smagsnuancerne, sætte navne, druesorter og årstal på – og noget lignende skal ske med nogle øl og med spiritus”, siger Per Beierholm. Han fortæller videre, at en del af kurset er at sætte vine og/eller øl til menuer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk