Nu har Region Syddanmark begæret BIOS konkurs

25. juli 2016 Erhverv

Skifteretten har modtaget en anmodning fra Region Syddanmark om at erklære Bios konkurs.

Skifteretten skal de kommende dage derfor tage stilling til, om konkursbegæringen kan efterkommes, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Kurators opgave er at redde værdier og ikke at sikre ambulancer i Region Syddanmark.

Kurators opgave er at redde værdier og ikke at sikre ambulancer i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose vil regionen hjemtage kørslen og anmode kurator om, at overtage hele pakken med både ambulancer og medarbejdere. Det betyder at ambulancerne kører som sædvanligt i Syddanmark.

Hvis ambulanceselskabet Bios bliver erklæret konkurs, er det slet ikke sikkert, at Region Syddanmarks nødplan for at holde ambulancerne kørende holder.

Det forklarer Kim Sommer Jensen, der er professor i konkursret ved Aarhus Universitet til DR Syd.

“Det undrer mig, at regionen siger, de vil bede kuratoren videreføre driften, for det er ikke noget, kuratoren har pligt til at gøre”, siger han til DR Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Kim Sommer Jensen skal kuratoren sørge for, at værdierne i Bios bliver solgt til den bedst mulige pris. Og det er ikke sikkert, at det er regionen, der kan tilbyde den.

“Regionen kan købe ambulancerne og andet udstyr, men det kræver, at man bliver enig med kuratoren om prisen. Region Syddanmark kan altså ikke være sikker på, at den kan overtage ambulancerne”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...