Nu kan 18-39 årige få deres tredje stik

22. december 2021 COVID-19

Nu kan også borgere mellem 18 og 39 år få deres tredje vaccinestik. Det kræver dog, at der er gået mere end 4,5 måned siden, de fik deres seneste stik. Det fremgår blandt andet af coronapas-appen, hvornår man har fået seneste stik.

Invitationen af personer mellem 18-39 år vil give et øget pres på vaccinationssystemet i Region Syddanmark. Et pres, man dog er klar til at håndtere, fortæller koncerndirektør Kurt Espersen:

”Vi har både fået praktiserende læger og apoteker med i vaccinationsindsatsen, ligesom vi har fået private vaccinationssteder og har kunnet opruste på vores egne vaccinationssteder. Så der er altså rigtig gode muligheder. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at man ikke kan opleve kø et eller andet sted i processen. Om det kan være ventetid på vacciner.dk, eller om det kan være kø ved en drop-in vaccination. Men har man lidt tålmodighed, skal man nok hurtigt få sit stik”, siger han i en pressemeddelelse.

Koncerndirektøren hæfter sig ved, at ventetid og kødannelse typisk er aftaget efter et par dage, når større grupper er inviteret samtidig.

I Region Syddanmark fik cirka 30.000 borgere i går, tirsdag, et vaccinationsstik.

Vaccinationsmulighederne i Region Syddanmark fordeler sig på fire forskellige områder:

De offentlige vaccinationscentre, hvor man booker tid på vacciner.dk.

Private vaccinationssteder, hvor man også ofte skal booke tid på vacciner.dk.

Praktiserende læger, hvor man undersøger vaccinationsmulighederne på lægens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Apoteker, hvor man også bør undersøge mulighederne på apotekets hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...