Nu kan der bestilles bord på Syttende i Hotel Alsik

15. oktober 2019 Erhverv

Efter flere års forberedelse er topkok og Masterchef-dommer Jesper Koch endelig klar til at åbne restauranten Syttende på 17. etage af hotel Alsik i Sønderborg. Fra i dag, tirsdag, kan der bookes borde, og onsdag den 23. oktober kl. 18.00 slås dørene op til en gastronomisk vision uden dogmer.

De syv grønne Corian-borde er dækket med Hering Berlin, Royal Copenhagen, Robert Welch-bestik og Riedelglas. De behagelige Bent Hansen-stole falder naturligt ind i de varme farver, det tykke gulvtæppe og den mageløse udsigt ud over Flensborg Fjord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indretningen af Syttende er ganske som restaurantens køkken – helt uden dogmer. Materialer, møblement og service er af bedste kvalitet, men der er ingen krav til hverken designtradition eller ophav. Resultatet er den hyggelige minimalisme, der fremover skal være den fysiske ramme om Jesper Kochs gastronomiske vision.

Råvarer fra øverste hylde

Igennem tre år har Jesper Koch forberedt åbningen af Syttende. Resultatet er en restaurant i særklasse, hvor der venter gæsterne en sublim gastronomisk oplevelse med fokus på råvarer fra øverste hylde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På Syttende er råvarerne livsnerven i alt, hvad vi gør. Vi ligger i hjertet af Sønderjylland, der er kendt og elsket for råvarer af absolut højeste kvalitet som f.eks. marsklam, vildt, bær, frugt, nødder, kål og uendeligt meget mere. Så vores vagtelæg er fra Broager, honningen fra bistader ved Sønderborgs enge, melet fra Skærtoftmølle i Augustenborg osv. Vi henter ramsløg, havtorn, svampe, hasselnødder, brombær, æbler og blommer fra kystskovene, de gamle overdrev og plantagerne på Als og omkring Sønderborg, siger mesterkokken Jesper Koch og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men vores sønderjyske ophav og tilhørsforhold er ikke et dogme. For selvom Sønderjylland byder på rigtig meget, kan det altså godt knibe med yusu, kombu, kaviar og trøffel. På Syttende vil vi ikke være bundet af snævre gastronomiske regelsæt og modeluner men i stedet have mulighed for at inspirere, pirre og overraske med smagsindtryk og ingredienser fra hele verden”.

Koch’en er kommet hjem

Et besøg på Syttende omfatter en menu med 17 serveringer, der mesterligt kombinerer de håndplukkede og udsøgte råvarer. Også vinkortet er særdeles omfattende med flere end 1200 nøje udvalgte vine. Her er vine fra såvel de store klassiske huse som fra nytænkende producenter, man ikke før har hørt om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag både menu- og vinkort står Jesper Koch og executive souschef Peter Rødsgaard.

Jesper Koch har arbejdet på en perlerække af restauranter i ind- og udland, herunder flere to- og trestjernede Michelin-restauranter. Siden gik turen til Århus, hvor han står bag successer som Brdr. Koch, Kocherier og Det Glade Vanvid. Nu er sønderjyden endelig vendt hjem til Sønderjylland og  Syttende.

Til Syttendes køkken har Jesper Koch hentet Peter Rødsgaard i Stockholm, hvor han de seneste tre år har været en del af The Grand Hotels gastronomiske succes, der bl.a. omfatter to Michelin-restauranter. På Peter Rødsgaards CV er også en af verdens bedste restauranter, Mirazur i Nice, Svinkløv Badehotel og så selvfølgelig flere af Jesper Kochs restauranter i Århus. For det er nemlig her, de to kokke mødte hinanden for ti år siden og straks fandt ud af, at de kan noget helt særligt sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der opstår en helt særlig symbiose imellem os, hvor tradition møder nytænkning, og hvor råvarerne får lov til at spille den altafgørende hovedrolle. Peter og jeg har de samme tårnhøje ambitioner og den samme fuldstændig manglende evne til at gå på kompromis med kvalitet og smag”, siger Jesper Koch i en pressemeddelelse.

Venteliste

Der venter således gæsterne en oplevelse i særklasse, når Syttende ganske snart åbner. Restauranten har blot syv borde samt det private dining room Chambre.

“Syttende er en helhedsoplevelse af smag, duft, rammer, udsigt og indtryk, og hvert eneste bord er unikt. Vi vil simpelthen ikke gå på kompromis med den enkelte gæsts oplevelse”, siger Jesper Koch.

Derfor forventes det, at der hurtigt vil opstå venteliste, når Syttende i dag åbner for reservationer. Prisen for en aften på Syttende med 17 serveringer inkl. vinmenu starter ved kr. 2.500,- per kuvert, og restauranten holder åbent onsdag til lørdag.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...