Nu kan der igen fiskes og bades i Augustenborg Fjord

10. september 2021 Augustenborg

Så kan der igen fiskes og bades i Augustenborg Fjord. Sønderborg Kommune har netop fået besked om, at Fødevarestyrelsen ophæver fiskeforbuddet, samt at Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver badeforbuddet i Augustenborg Fjord. Baggrunden er, at svarene fra analyseresultaterne fra vandet i Augustenborg Fjord er kommet.

”Vi har jo desværre måtte vente længe på analyseresultaterne, da bade- og fiskeforbuddet jo skyldes, at en meget lille del af det forurenede vand fra Ulkebøl Dam i sommer nåede ud i Augustenborg Fjord. Men nu er der kommet svar, og på den baggrund ophæver Fødevarestyrelsen nu fiskeforbuddet, og Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver badeforbuddet. Det er vi rigtig glade for”, siger Hanne Bruun i en pressemeddelelse. Hun er afdelingsleder for Erhverv og affald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ulkebøldam blev forurenet efter branden hos virksomheden Omnicom, hvor der blev ledt forurenet slukningsvand til dammen, hvor man besluttede at opbevare det forurenede vand, så det ikke løb ud i Augustenborg Fjord. Et par dage efter kom der rigtig meget regn og regnvandet flød til Ulkebøldam, som gjorde, at en lille del af det forurenede vand fra dammen endte i Augustenborg Fjord

Sønderborg Kommune er begyndt at rense det forurenede vand fra Ulkebøldam på stedet. Det sker via de geotubes, der allerede er udlagt i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret sker det ved, at vandet fra dammen pumpes op i geotubes og renses ved at tilføre et middel, der binder de forurenede stoffer. Derefter ledes det rensede vand tilbage i dammen,og det forventes i løbet af de næste uger at blive så rent, at det kan ledes til Augustenborg Fjord.

”Vi har modtaget analyseresultaterne fra udledningen af det forurenede vand via renseanlægget og de indikerer, at der er chrom i vandet fra Ulkebøldam. Og det kan også måles efter vandet har været igennem renseanlægget. Vi vil derfor ikke pumpe mere vand til renseanlægget for at blive renset, men i stedet lave rensningen på stedet. At vi for et par uger siden sendte noget af vandet via renseanlægget skete for at aflaste dæmningen, da vores rådgiver var bekymret for, om den kunne holde til alt det opsamlede vand i Ulkebøldam”, siger Hanne Bruun.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...