Nu kan der igen søges penge i Sønderjysk Forsikrings Fællesskabspulje

13. januar 2023 Erhverv
Sønderborg Garden. Pressefoto
Sønderborg Garden. Pressefoto

Støtte til flere end 100 forskellige fællesskaber blev det til i 2022 for Sønderjysk Forsikring og fællesnævneren for dem alle er, at de skaber sammenhold og glæde for mange, både børn, unge og ældre. Ud over elitesponsoraterne, der giver os noget at være fælles om, så har der i 2022 været et særligt fokus på kundernes egne lokale fællesskaber, som foreninger og klubber inden for sport og kultur.

Kunderne har været gode til at bakke op om tiltagene og sendt mange ansøgninger på alt fra holdtøj og refleksveste til busture, lejrudstyr, instrumenter og lokale fællesarrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

At det lokale fællesskab har stor betydning, er der ingen tvivl om hos adm. direktør Frank Abel:

”Vi er stolte over at støtte vores kunders egne lokale fællesskaber. Vi tror på, at det er her, vi finder ildsjælene og frivilligheden. Det gør en stor forskel i hverdagen, og det er med til at sikre, at vi alle kan være en del af et fællesskab, og ingen behøver at være alene”, siger han i en pressemeddelelse.

To af de fællesskaber, der har modtaget støtte, er Sønderborg Samariterkorps og Sønderborg Garden. De er enige om, at støtten har gjort en forskel for deres fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjertestarter til Samariterkorpset

Sønderborg Samariterkorps, Røde Kors Augustenborg/Sydals har modtaget tilskud til en ny hjertestarter, som de akut manglede til flere større arrangementer, bl.a. til Tour de France. Vagtkoordinator Lars Lorenzen fortæller:

”Donationen har gjort en stor forskel for vores arbejde. Vi dækker et stort område, så med den ekstra hjertestarter er vi blevet mere fleksible, når vi bliver kaldt ud til forskellige arrangementer i lokalsamfundet. Hjertestarteren har i høj grad medvirket til at øge sikkerheden og trygheden. Med det rigtige udstyr er det ren win-win-situation, for det tiltrækker også opmærksomhed, så vi har nemmere ved at rekruttere nye vagtfolk til vores frivillige fællesskab”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hybride kornetter til Sønderborg Garden

Sønderborg Garden har modtaget tilskud til nye instrumenter, så de kan tiltrække flere børn til deres fællesskab.

”For støtten har vi fået 10 hybride kornetter. Det er robuste elevinstrumenter af plastik, som kan tåle at blive brugt og leget med af børn. I 2022 har vi opstartet en musikalsk legestue for 5-7-årige, for at introducere dem tidligt til vores fællesskab. Med de nye hybride kornetter kan vi lære børnene at spille helt basale toner, samtidig med de lærer en masse rytmer og sanglege. Ved at tiltrække børnene tidligt, håber vi at kunne fastholde deres interesse, så de kan blive en del af det store musikalske fællesskab, som spiller koncerter og går march”, fortæller formand for Sønderborg Garden, Rikke-Louise Mikkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ny fællesskabspulje i 2023 på op til 500.000 kr.

I 2023 kan Sønderjysk Forsikrings kunder ansøge om støtte til deres egne lokale fællesskaber i hele landet. Fællesskabspuljen er på op til 500.000 kroner, og der kan ansøges om 10.000 pr. fællesskab. Det er muligt at ansøge helt indtil 1. december, fordi modtagerne udvælges løbende.

Ansøgninger til fællesskabspuljen kan indsendes her på Sønderjysk Forsikrings hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...