Nu kan der søges penge i Landdistriktspuljen

4. maj 2021 Samfund
Kærbo: Arkivfoto
Kærbo: Arkivfoto

62 millioner kroner er i år sat af til udviklingsaktiviteter i landdistrikterne og frem til 30. juni er Landdistriktspuljen åben for ansøgninger for i alt 25 millioner kroner målrettet projekter under temaet ’Det gode landsbyliv nu og i fremtiden’, skriver Landdistrikternes Fællesråd.

Og det giver god mening at understøtte den lokale initiativrigdom med en rekordstor pulje, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard:

”Hvis vi kan styrke grundlaget for at skabe udvikling helt lokalt, kan vi sikre arbejdspladser, bosætning og i det store hele et områdes overlevelse. Det er bydende nødvendigt at styrke indsatserne for landdistrikterne, hvis vi skal stoppe den negative spiral og styrke fremtiden for hele vores land – også uden for de store byer, lyder det fra Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek oplyser, at det er en styrkelse af nærheden i landet, der er i fokus med Landdistriktspuljens pulje og Bolig- og Planstyrelsen oplyser, at pengene i denne runde vil prioriteres til projekter, der søger at fastholde lokale arbejdspladser, lokale fritidstilbud, et lokalt udbud af offentlige funktioner med videre i landsbyer og mindre byer.

Derudover prioriteres projekter der understøtter omstilling og udvikling af landsbyer og mindre bysamfund i landdistrikterne. Ansøgninger til Landdistriktspuljens anden runde 2021 skal være Bolig- og Planstyrelsen i hænde inden 30. juni kl. 12.00.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...