Nu kan du snart komme på Colosseum og få Kong Fiddes Livret

7. april 2022 Erhverv

Rygterne har svirret længe omkring den lækre takeaway Lillemor, der pludseligt lukkede på trods af stor succes. Grunden til den bratte lukning er dog enormt lykkelig!

Parret bag Lillemor overtager nu en af Sønderborgs mest kendte restauranter, nemlig Colosseum på Sønder Havnegade, hvor de åbner for gæster fra den 13. april.

Lillemor startede under nedlukningen i 2020, men i virkeligheden ville Anne Mette Egehave Jørgensen og hendes kæreste Ali Hassan Moussa meget mere end det. De havde en drøm om at åbne en ’rigtig’ restaurant.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da muligheden for at overtage Colosseum bød sig, var det på en måde et kald fra fortiden, der var meget nemt at besvare med et stort ja! Parret har for år tilbage begge arbejdet på Colosseum, og det var der, de mødtes.

“Det er en stor drøm at åbne vores egen restaurant og så endda Colosseum, hvor vores forelskelse, ikke bare til branchen men også til hinanden, startede. Det er helt fantastisk”, fortæller Anne Mette Egehave Jørgensen i en pressemeddelelse.

Man kan ikke sige Colosseum uden at sige Kong Fiddes livret, og netop den ret kommer naturligvis på menuen i en version tilberedt med masser af kærlighed til råvarerne. Køkkenet bliver uden tvivl både konger og dronninger værdigt. Der serveres danske klassikere lavet fra bunden, hvor de vigtigste ingredienser er masser af kærlighed og tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi elsker begge det klassiske danske køkken, hvilket også var udgangspunktet for Lillemor. På Colosseum får menuen lige et ekstra nøk opad for at ramme restaurantniveau. Vi kommer til at servere alle de danske klassikere til frokost og aften”, fortæller Ali Hassan Moussa.

Til spørgsmålet om, hvorvidt de tør pille ved en klassiker som Kong Fiddes livret, svarer de med begejstring i munden på hinanden:

“Vores udgangspunkt for vores version af Kong Fiddes livret er at bruge de bedste råvarer, og vi tror på, at vi kan lave en vildt lækker version af den folkekære klassiker med en enorm respekt for historien”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Anne Mette Egehave Jørgensen og Ali Hassan Moussa er vokset op i Sønderborg og har været en del år væk fra byen for at dygtiggøre sig. Begge er uddannet på Hotel- og Restaurantskolen i Valby – hun som receptionist på Hotel Hilton og Ali Hassan Moussasom kok på bl.a. den Michelin-præmierede Den Røde Cottage.

Parret var frem til 2020 et ubeskrevet blad som gastronomiske iværksættere, men med deres take away Lillemor fik de stor succes på trods af corona-nedlukninger. At de nu er klar til at kaste sig ud i at drive Colosseum, skyldes et stærkt partnerskab med ejerne af bl.a. Bistro Grand Mére, Mattone og Bella Italia. De optræder nemlig som investorer og partnere i Colosseum, men det er Anne Mette Egehave Jørgensen og hendes kæreste. Ali Hassan Moaussa, der står for den daglige drift.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...