Nu kan du tilmelde dig Julemærkemarchen

3. november 2021 Samfund
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvad er bedre end at starte første søndag i december med lidt frisk luft og let motion?

Det skulle da lige være, hvis man samtidig kan støtter børns kamp mod mobning og mistrivsel, så de kan genfinde glæden og det gode børneliv.

Det er muligt i Sønderborg med startsted Sønderskovskolen søndag den 5. december, når den årlige Julemærkemarch for 45. gang samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem, skriver den lokale arrangør, Idrætsforeningen Posten, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til gavn for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Nu om dage kan man bakke op hele året som Julemærkeven – og derudover kan man hjælpe til ved at deltage i det sunde og hyggelige initiativ, Julemærkemarchen.  En symbolsk gåtur i fællesskab med andre fra 71 forskellige startsteder i Danmark.

Sidste år i 2020 blev Julemærkemarchen gået skyggen af Corona. Vi travede sammen – men hver for sig. Dette var der heldigvis rigtig mange der gjorde, så i lyset af at vi ikke kunne gå sammen, fik vi alligevel samlet 1.161.111 kroner ind, som en glad Julemærkefond fik overrakt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julemærkemarchens bestyrelse håber, at alle vil møde op på startstederne igen i år, og støtte hos alle de ildsjæle, der lægger et stort arbejde ude på de lokale startsteder. På landsplan vil arrangørerne gerne opnå, at der igen er ca. 16.600 der går en tur med Julemærkemarchen, ligesom i 2019, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.465.000 kroner.

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, ser med stor glæde og tilfredshed på Julemælkemarchens store indsats:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Julemærkemarchens imponerende og frivillige hjælpearbejde kaster hvert år en flot donation af sig, som kan mærkes i det samlede budget. Det fortsatte hjælpearbejde, der hvert år gavner knap 1000 børn, er afhængigt af indsamlede midler. Det offentlige tilskud dækker kun 3,7 procent af budgettet. Salget af Julemærker er for nedadgående, idet stort set ingen længere sender julepost. Derfor sætter vi stor pris på vores Julemærkevenner, donationer fra virksomheder og fonde samt på Julemærkemarchen”, siger direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden

Artiklen fortsætter under annoncen

Præcis som sidste år foregår tilmelding og valg af startsted via julemærkemarchen.dk, hvis man vel at mærke vil have rabat. Her kan man vælge forskellige typer startkort – med eller uden tilhørende medalje. Som noget særligt kan man for 100 kroner vælge at købe en special-startpakke bestående af T-shirt plus støttekort. Nyt er også at de firbenede venner kan støtte ved at købe en Rosette plus støttekort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man ikke har tilmeldt sig på forhånd, skal man bare møde op på Sønderskov-Skolen på selve dagen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...