Nu kan du – uden ekstra regning – bruge mobil og smartphone i alle EU-lande

15. juni 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fra torsdag, altså i dag,  skal forbrugerne ikke længere betale ekstra, hver gang mobilen og smartphonen bruges på rejser i EU. I stedet for at frygte regningen og kun bruge mobilen i nødstilfælde bliver det nu en hel del billigere at bruge mobilen uden for Danmark – uanset om det er smuttur til Flensborg eller ferie i Firenze.

Typisk vil en dansk mobilpakke give adgang til inkluderet data på op til 2 GB i udlandet, selvom der måske er inkluderet 10 GB data i alt. oplyser TV Syd.

Nogle teleselskaber har valgt at hæve priserne på grund af EU-roaming. Andre gør ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som forbruger skal man derfor vælge det abonnement, som passer til ens behov.

Roaming:

Inden for mobiltelefoni er roaming den proces, der træder i kraft, når en kunde er uden for mobilselskabets dækning. Det er typisk, når kunden opholder sig i udlandet.

Ændringerne betyder, at hvis man som telefonkunde har købt et abonnement med eksempelvis ti gigabyte data, kan man nu bruge en del af den indkøbte data i alle 28 EU-lande, uden at det koster ekstra.

Dog er der indført en såkaldt fair use-begrænsning, som skal forhindre misbrug og sætte et loft over, hvad der er rimelig brug.

24. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Kør med bus til og fra valgstedet for bare fem kroner

24. maj 2024 Samfund

Lommesmerter skal ikke holde nogen fra at stemme, mener Sydtrafik. Derfor tilbyder trafikselskabet traditionen tro, at du kan købe en billig helligdagsbillet til at køre med bussen på valgdagen den 9. juni i din kommune, så du kan komme ned og stemme. Det skriver Sydtrafik i en pressemeddelelse. Billetten koster fem kroner og giver adgang […]

Læs mere...