Nu kan skolebørn tilmelde sig Alle Børn Cykler

17. august 2020 Samfund

‘Alle Børn Cykler’ kører igen i år på skoler i hele landet to uger i september. Kampagnen henvender sig til alle klassetrin og indeholder en landsdækkende cykeldyst, masser af bevægelse og sjove undervisningsmaterialer med cyklen i centrum. Kampagnen afsluttes med kåringen af årets vinderklasse og udnævnelsen af Årets Børnecyklist.

“Og folkeskoleeleverne i Sønderborg skal selvfølgelig være med”, siger direktøren i Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Carsten Lund til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Cyklistforbundet, der står bag Alle Børn Cykler. Formålet er, at styrke børns sundhed og trivsel gennem mere cykling i hverdagen.

At cykle i hverdagen gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. ‘Alle Børn Cykler’ skal inspirere skoler og forældre til at bakke op om et godt og aktivt børneliv med masser af cykling. Over 100.000 elever fra skoler over hele landet deltager hvert år i kampagnen, skriver Cyklistforbundet.

Det er gratis at deltage i kampagnen, der kører den 7.-20. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmark rangerer blandt de dårligste i Europa, når det handler om fysisk aktivitet hos børn og unge. Kun hver tiende pige i alderen 11 til 15 år er fysisk aktiv i den anbefalede time, mens det for drengene er omkring 2 ud af 10.

Fysisk aktivitet før, under og efter skoledagen er vigtig, fordi det sikrer en større sundhed. Det sikrer bedre trivsel, hvis aktiviteten udføres i sociale sammenhænge. Og det forbedrer børns præstationer i skolen, fordi det er gavnligt for hjernens struktur og funktion samt børn og unges kognitive funktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskerne konkluderer også, at fysisk aktivitet hos børn og unge er med til at forebygge kroniske sygdomme hos børn og unge og anbefaler, at børn og unge benytter sig af aktiv transport som gang og cykling til og fra skole, hvor der peges på cykling som mest effektivt.

Endelig peger rapporten på, at der er en stigende opbakning til cykel-kampagner, og mange børn giver udtryk for, når de bliver spurgt, at de hellere vil cykle til skole end at blive kørt.

Motion er nøglen til lavere BMI

Artiklen fortsætter under annoncen

Her i landet er der blandt de 3 til 4-årige en andel af overvægtige på 5-8 procent, blandt de 6 til 8-årige er tallet 21 procent, heraf 4 procent med svær overvægt og blandt de 14 til 18-årige er tallet 18 procent, heraf 4 procent med svær overvægt.

51 procent af den voksne befolkning overvægtige eller svært overvægtige.

Det fremgår af Lægehåndbogen

Betegnelsen fedme anvendes, når det såkaldte BMI er 30 eller højere. Fedme er farligt, fordi det medfører øget belastning af kroppens organer og medfører en øget risiko for en række følgesygdomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Overvægt og svær overvægt skyldes basalt, at det gennemsnitlige energiindtag fra kosten gennem en længere periode er højere end det gennemsnitlige energiforbrug.

Man tilmelder sig her

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre ser gerne et friplejehjem i Sønderborg by og et på Als

25. oktober 2021 KV21

Venstre har lavet deres eget udspil til ældreområdet og det bliver offentliggjort i morgen, tirsdag. Venstre vil sikre større valgfrihed for den enkelte ældre medborger og en del er det er også at sikre, at der kan oprettes friplejehjem i kommunen. ”I dag har vi Dalsmark Plejehjem i Rinkenæs, der er en del af Danske […]

Læs mere...