Nu kommer der en bog hvor håndværkerlærlinge fortæller

Camilla Repsdorph Baad Nielsen. Privat foto.
Camilla Repsdorph Baad Nielsen. Privat foto.
5. december 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Camilla Repsdorph Baad Nielsen, 25 år og i lære som bygningsmaler hos Wolffs Malerforretning i Sønderborg, er med i bogen Faglært, som udkommer på Forlaget Sidespejlet den 8. december 2022.  Bogen er skrevet af journalisten Bjarne Henrik Lundis og handler om det at skulle vælge uddannelse og erhverv.

Den sætter især fokus på de faglige uddannelser, og i bogen kan man møde en række lærlinge og elever i forskellige aldre og inden for forskellige fag, som fortæller om deres uddannelse og dagligdag. Det er lige fra industriteknikeren over SOSU-hjælperen til konditoren, fra tjeneren og maleren til kontorassistenten

Artiklen fortsætter under annoncen

Hendes mor kendte en maler, og hun spurgte ham, om Camilla Respedorph Baad Nielsen måtte male lidt for ham og det fik hun lov til.

”Jeg malede blandt andet vindueskarme. Jeg syntes, det var hyggeligt at male og begyndte derfor at undersøge lidt om uddannelsen. Og jeg flyttede til Sønderborg, da min kæreste kom fra Sønderjylland, og startede på grundforløbet der. Det var fedt at komme hjem fra skole og kunne mærke, at der var noget, som jeg kunne finde ud af. Jeg lærte at blande farver, have en rolig hånd og kunne mærke, at jeg godt kunne male. Og jeg kan huske, hvor dejligt det var at kunne sige til min kæreste, at jeg har haft en rigtig fed dag i skolen”, fortæller den 25-årige bygningsmalerlærling i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En normal arbejdsdag begynder for hende klokken 7 og varer til 15.30.

”Oftest så laver vi synslejligheder, forsikringsskader og forskellige opgaver hos private. Mine opgaver er meget lig dem, som svendene har: Jeg maler, spartler, lakerer, sætter tapet op, dækker af, sliber, og hvad der ellers skal til. Til at starte med var der selvfølgelig færre større opgaver, som jeg blev sat til på grund af min manglende erfaring eller håndelag for opgaven. I de tilfælde prøvede jeg de nye ting på mindre vægge, så jeg kunne øve mig. Hvis der skete fejl, var det ikke så svært at rette op på”, forklarer Camilla Repsdorph Baad Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Noget af det bedste ved at være maler er, at der ikke er to arbejdsdage, der ligner hinanden.

”Det er meget befriende hver dag at udføre forskellige opgaver. Jeg har en meget stor faglig stolthed, og jeg elsker at gå forbi forskellige huse i Sønderborg og sige: Det har jeg lavet. Det er næsten en forbandelse, men når jeg kommer hjem til nogen, som jeg kender, så kan jeg ikke lade være med at se, hvordan der er malet”, lyder det med stolthed i stemmen fra Camilla Repsdorph Baad Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra at hendes far var meget skeptisk og ikke mente, at der var meget diversitet i malerfaget, har det åbnet hans øjne, efter at han har set, hvad jeg hans datter rent faktisk laver.

”I dag er han rigtig stolt af, hvor langt jeg er kommet, og hvor meget jeg har lært under min uddannelse. Når der skal laves noget i mine forældres hus, så bliver jeg også spurgt efter min mening, og om jeg vil give en hånd med. Og det vil jeg selvfølgelig gerne og med glæde”, fortæller Camilla Repsdorph Baad Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når hun er uddannet og har fået nogle års erfaring, kunne hun godt tænke sig at blive selvstændig maler.

”Min mor er nemlig selvstændig fodterapeut, så jeg har set, at det godt kan lade sig gøre at være det. Og det inspirerer mig til at ville gå den samme vej, fortæller den 25-årige bygningsmalerlærling”.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...