Nu kommer der penge til Musikskolens MGK-forløb

24. maj 2023 Kultur

Nu er det besluttet. Der kommer penge til Sønderborg musikskoles MGK-uddannelser. Det har Folketingets Kulturudvalg netop besluttet.

”Jeg er glad for, at vi med årets aktstykke støtter en bred palette af initiativer i hele landet og for alle aldersgrupper. Vi når bredt ud i kulturlivet og støtter blandt andet de musikalske grundkurser, som uddanner dygtige musikere”, siger Venstres kulturordfører Jan E. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Allan Ørslev, som er leder på Musikskolen i Sønderborg, fortæller, at der igen er tale om en såkaldt ‘lappeløsning’.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Finansloven for det kommende år er stort set på plads, så de penge, der kommer nu, er igen en ‘lappeløsning’, men de sikrer, at vi kan fortsætte vores MGK-forløb i den nuværende form. Konkret betyder det, at de måske kommende elever, som har været utrygge ved, om MGK-forløbene fortsatte som hidtil, de trygt kan melde sig til “.

Han er ikke i tvivl om, at MGK-forløbene – i både større og mindre byer – kommer på Finansloven.

“Det er ikke manglende vilje fra politikerne, det er manglen på tid, der gør, at det ikke sker nu”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmestre troppede op hos kulturministeren

Det er ikke længe siden, borgmester Erik Lauritzen – sammen med andre borgmestre – var et smut i København, hvor de fik fortalt kulturministeren og formanden for Kulturudvalget, at det er vigtigt, det også fremover er muligt at tage den musikalske grundkursus, MGK, i mindre byer.

For to år siden tog Statens Kunstfond en beslutning om, at der skulle flyttes penge fra de musikalske grundkurser i provinsen til de fire større byers musikalske grundkurser og det betød dengang, at man kunne se ind i en voldsom budgetnedskæring for de lokale kurser i blandt andet Sønderborg. Dengang lykkedes det at få en ekstraordinær bevilling, så de store byer kunne få deres ekstra tilskud og samtidig kunne tilskuddet til MGK fortsætte i de små byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ministeren kvitterede for vores henvendelse og svaret fra formanden for Kulturudvalget var, at de ville finde en løsning”, sagde borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT sidst i april. Han fortalte videre, at der endnu ikke er kommet et svar fra Christiansborg.

“Det er vigtigt, at de svarer meget snart, fordi Musikskolen ikke skriver unge op til MGK, når de ikke ved, hvordan budgettet ser ud og derfor har jeg netop bedt forvaltningen rykke for et svar”, sagde borgmesteren, som nu har fået det svar, han efterlyste.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...