Nu kommer grænsekontrollen ind på Hjemmeværnsmuseet

11. marts 2018 REGIONALT

Når Hjemmeværnsmuseet i Frøslevlejren ved Padborg åbner dørene for en ny sæson, vil det være med en helt ny særudstilling, som handler om Hjemmeværnets indsats til støtte for Politiet ved den midlertidige grænsekontrol.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, åbner særudstillingen fredag den 23. marts for inviterede gæster, herunder Politidirektør for Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter kan udstillingen ses af publikum hver dag fra kl. 09.00 til 17.00, indtil museet igen lukker i november. Der er gratis adgang til museet.

Udstillingen fortæller om den midlertidige grænsekontrol, med fokus på samarbejdet mellem politi og hjemmeværn. Hjemmeværnssoldaterne var tidligt med i opgaverne, og er ofte de første, der får kontakt med de indrejsende til Danmark. Opgaven startede under stor mediebevågenhed tirsdag den 14. juni 2016 fra morgenstunden med en styrke på ca. 130 mand, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Udstillingen fortæller i tekst og billeder, ligesom den rummer genstande fra Hjemmeværnets to grænsekontrolenheder ved ”den grønne grænse” og ”den blå grænse”.

En helt ny hjemmeværnsopgave med specialuddannede hjemmeværnssoldater, der har gennemgået en særlig uddannelse, hvor de bl.a. har fået undervisning i de papirer, de vil møde ved grænsekontrollen.

En udstilling der fortæller om den daglige tjeneste, som disse soldater udfører, samt de særlige kontraktforhold der gør sig gældende, når de forretter tjeneste ved grænsen.

Selv om der vil være fokus på den nye udstilling, så kan Hjemmeværnets historie helt til bage til sidst i fyrrene, hvor det hele tog sin begyndelse, stadig ses på Hjemmeværnsmuseet i Frøslevlejren.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk